Opinia Timisoarei

Nu e zi fara soferi drogati sau betivi prinsi la volan in Timis. Peste 600 de amenzi ‘impartite’ in weekend de agentii de la Rutiera

TIMIS. Au baut bine sau au consumat droguri, dupa care au urcat la volan, dar au fost opriti la timp de politisti de la Rutiera, inainte sa produca vreo tragedie.

CITESTE SI: Accident cu 2 morti, dupa impactul devastator dintre doua tiruri pe DN6

Oamenii legii au tras pe dreapta un barbat de 45 de ani pe Calea Urseni din localitatea Giroc. Omul a fost pus sa sufle in aparatul etilotest, care a aratat o valoare de 0,97 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Un alt tanar, in varsta de 25 de ani a fost oprit pe strada Dunarea, din Ghiroda. Si acesta consumase alcool, etilotestul indicand o valoare de 0,61 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Alti doi soferi au fost prinsi drogati la volan. Unul dintre acestia are 37 de ani si a fost oprit pe bulevardul Vasile Parvan din Timisoara, iar al doilea, cu 4 ani mai tanar, a fost tras pe dreapta pe strada Antenei din Giarmata.

Toti soferii au fost dusi la spital pentru recoltarea probelor de sange si s-au ales cu dosare penale pentru conducere sub influenta alcoolului sau a stupefiantelor.

In timpul actiunilor din weekend, oamenii leii au controlat 1382 de masini, au legitimat 1400 de oameni si au aplicat 601 amenzi. 309 dintre sanctiuni le-au primit cei care au apasat prea tare acceleratia, in timp ce alte 115 le-au primit cei care nu au purtat centura de siguranta.

71 de soferi au ramas fara permis de conducere pentru diferite perioade de timp.

De asemenea, in timpul controalelor oamenii legii au intocmit in total 19 dosare penale:
cate doua pentru soferi care au condus masini neinmatriculate, au condus sub influenta drogurilor sau au refuzat prelevarea de mostre biologice, patrupentru cei care nu aveau permis de conducere si noua pentru conducere sub influenta alcoolului.

 

Exit mobile version