Opinia Timisoarei

‘Nu e foarte necesar un spital regional la Timisoara’. Declaratia uluitoare a presedintelui CJT Calin Dobra

TIMISOARA. Vulpea care n-ajunge la struguri spune ca-s acri, zice o veche vorba romaneasca.

Dupa un ping-pong de cativa ani cu proiectul pentru un spital regional la Timisoara, timp in care ba a fost pe lista Guvernului, ba a disparut, iar recent s-a decis ca nu se mai face niciunul in tara pana in 2022, presedintele Consiliului Judetean Timis Calin Dobra reia o teorie mai veche a administratiei in fata neputintei. Si anume ca, in conditiile modernizarii si extinderii Spitalului Judetean Timisoara, care deserveste intreg vestul tarii, ridicarea cat mai grabnica a unui spital regional nu este neaparat justificata.

Aceasta, desi Spitalul Judetean Timisoara, fie el si modernizat, e nascut in 1974 si functineaza intr-o cladire depasita, iar populatia orasului e in crestere.

CITESTE SI: Nu-i dracu’ chiar atat de negru! Nu e o tragedie ca la Timisoara nu se face Spital Regional! Cine spune asta si care este explicatia?

In mediul public se ataca ca guvernul nu sprijina judetul Timis, nefiind prins in aceasta faza un spital regional. Trebuie sa spun si imi asum ce spun, eu cred ca nu e foarte necesar un spital regional in judetul Timis„, a declarat presedintele Consiliului Judetean Timis Calin Dobra zilele trecute in cadrul unei emisiuni la TEN TV Lugoj.

Daca in vara premierul Viorica Dancila anunta ca un astfel de spital regional la Timisoara va fi realizat in parteneriat public-privat, in cadrul investitiilor strategice de acest fel, pentru ca mai apoi pe lista scurta sa ramana Iasi, Craiova si Cluj-Napoca. Iar zilele trecute ministrul Sanatatii Sorina Pintea anunta ca nu sunt bani nici pentru ultimele 3 ramase in cursa, ca se va incerca obtinerea de fonduri europene in doua transe si ca proiectele au fost reprogramate pentru 2022.

Autoritatile din Cluj au anuntat la scurt timp ca nu mai asteapta dupa guvern. Consiliul Judetean Cluj a solicitat oficial sa preia construirea spitalului regional de urgenta. In plus, printre obiectivele Aliantei Vestului, proaspat constituita la sfarsitul saptamanii trecute la Timisoara de catre primarii din Arad Gheorghe Falca, Cluj Emil Boc, Oradea Ilie Bolojan si Timisoara Nicolae Robu, se regaseste si construirea a doua spitale regionale, unul la Timisoara si altul la Cluj-Napoca.

Discutii despre construirea unui spital regional la Timisoara au existat si in anii trecuti. Initial unitatea medicala ar fi trebuit sa fie ridicată pe Calea Torontalului. Ulterior, fostul premier Victor Ponta anunta ca la Timisoara nu se impune construirea unui astfel de spital. Mai mult, si un alt predecesor al lui Calin Dobra la sefia CJT, Titu Bojin sustinea la randu-i ca Spitalul Judetean Timisoara deserveste deja zona de vest a tarii si are aproape toate specializarile, iar construirea unui alt spital regional nu mai este neaparat justificata.

Exit mobile version