Opinia Timisoarei

Noul stadion cu 30.000 de locuri pentru Timisoara, intr-o noua etapa. 6 firme vor sa intocmeasca documentatia

TIMISOARA. Compania Nationala de Investitii va construi, la Timisoara, un nou stadion, pe locul actualei arene care va fi demolata, cel mai probabil, anul viitor. Pentru prima etapa, cea in care se vor realiza toate studiile si documentele necesare constructiei, au fost alocati 700.000 lei si a pornit licitatia in septembrie.

Vineri s-a incheiat perioada de depunere a ofertelor din partea firmelor care ar vrea sa intocmeasca documentatia pentru noul stadion.

6 firme s-au inscris in cursa.

Urmeaza perioada de evaluare a ofertelor pentru intocmirea studiului de prefezabilitate, a celui de fezabilitate, a altor studii de specialitate, precum si elaborarea documentatiilor pentru obtinerea avizelor si acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism.

Noul stadion va avea 30.000 de locuri si va fi construit prin Compania Nationala de Investitii, pe locul actualului stadion. Amplasamentul a fost predat CNI de catre Consiliul Judetean Timis in luna iulie si are o suprafata aproximativa de 58.000 mp.

Se propune demolarea actualului stadion si apoi construirea unui complex sportiv cu tribune acoperite. Demolarea actualului stadion intra in sarcina Consiliului Judetean. De asemenea, CJ Timis se angajeaza sa realizeze utilitatile necesare. Disciplinele sportive principale avute in vedere sunt fotbalul si rugby-ul. Aceasta prevedere nu este limitativa si se refera la sporturile populare cu necesarul cel mai mare de suprafata de joc.

„Ne aflam in fata unui moment important pentru realizarea noului stadion. La scurt timp dupa ce am predat amplasamentul, CNI a si lansat licitatia pentru studiile necesare. Investitia se misca in acest moment foarte rapid. Firma care va castiga licitatia va avea termen 4,5 luni sa predea documentatia. Suntem la dispozitia Companiei pentru orice situatie ce ar putea sa apara, astfel incat sa nu existe sincope in derularea investitiei”, declara recent presedintele CJ Timis, Calin Dobra.

Conform caietului de sarcini lansat in licitatie publica, complexul sportiv va fi omologat Categoria UEFA 4. Astfel, se vor putea juca meciuri de campionat national, de Champions League, de Campionat European si de Campionat Mondial. Pentru meciurile de rugby, complexul sportiv va indeplini standardele pentru desfasurarea competitiilor la nivelul SuperLigii Nationale de Rugby, Champions Cup, Campionatelor Europene de Rugby si a Campionatelor Mondiale de Rugby. Tribunele se vor afla in imediata apropiere a terenului de joc, cu respectarea cerintelor minime de distanta impuse de regulamentele competitiilor de fotbal si de rugby.

Castigatorul licitatiei va avea la dispozitie mai putin de cinci luni pentru a pune la dispozitia Companiei Nationale de Investitie documentatia solicitata, pasul urmator fiind licitarea proiectarii si executiei noului stadion. Ofertele de participare vor fi deschise in 4 octombrie.

Arena va fi construita prin Compania Nationala de Investitii, beneficiar fiind Consiliul Judetean. Actualul Stadion ”Dan Paltinisanu”, construit in perioada anilor 1960, se afla intr-o stare precara privind rezistenta constructiei si nu mai prezinta siguranta.

Exit mobile version