Opinia Timisoarei

Noul manager de la Judetean vrea cladire noua pentru Psihiatrie langa spital sau in centrul Timisoarei. Seful CJT, neincrezator in planurile directorului

TIMISOARA. Clinica de Psihiatrie din Timisoara se afla intr-o stare jalnica, iar reprezentantii Consiliului Judetean Timis spun de mai multa vreme ca e nevoie de mutarea acesteia, mai ales ca, pentru functionarea ei in actuala locatie, pe strada Iancu Vacarescu, se plateste chirie.

CITESTE SI: Inceputul navigatiei pe Bega, un secol de Politehnica, deschiderea primei biblioteci publice, a Parcului Rozelor sau infiintarea unor scoli importante, printre aniversarile rotunde in 2020 la Timisoara. Ce mai sarbatorim

Noul manager al Spitalului Judetean din Timisoara, in subordinea caruia se afla Clinica de Psihiatrie, are noi planuri pentru mutarea bolnavilor din cladirea de pe Vacarescu si isi doreste un imobil nou-nout in care clinica sa functioneze. Mai mult, vrea neaparat ca noua cladire sa se afle cat mai aproape de corpul principal al Spitalului Judetean, pentru ca bolnavii care au nevoie de tratament aici sa poate ajunge cat mai repede.

”Voi propune ca obiectiv de investitie o cladire noua pentru Sectia de Psihiatrie. O optiune este Girocul, dar o optiune ideala pentru mine ar fi undeva mai aproape de Spitalul Judetean, pentru ca unii pacienti au nevoie fie de terapie intensiva, fie de UPU. Am identificat teren in apropiere de spital si ne gandim si la colaborari cu Primaria sau Consiliul Judetean pentru a putea face acest lucru. Daca nu vom putea muta clinica in apropierea spitalului, ne dorim macar o locatie centrala”, spune Raul Patrascu, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

Presedintele Consiliului Judetean Calin Dobra ii taie din elan directorului de la Judetean

Pe de alta parte, presedintele Consiliului Judetean anunta ca terenul de la Giroc nu mai este o varianta pentru construirea unei noi cladiri, dar transmite si ca in apropierea Spitalului Judetean nu ar exista terenuri disponibile pentru o astfel de investitie.

”Din pacate, nu am primit terenul solicitat de Consiliul Judetean de la Ministerul Afacerilor Interne, terenul de la Chisoda – Giroc, pentru a realiza o constructie noua. Nu poate sa construiasca langa Spitalul Judetean ca nu are terenul aferent. Eu il astept pe noul manager sa vina cu un proiect de buget pe anul 2020. Managerul actual trebuie sa inteleaga ca imobilele de la Spitalul Judetean sunt in proprietatea publica a judetului Timis”, a precizat Calin Dobra, presedintele CJT.

Consiliul Judetean Timis plateste lunar 7000 de euro pentru functionarea clinicii pe strada Vacarescu din Timisoara.

Exit mobile version