Opinia Timisoarei

Noul jucator al echipei de handbal a Timisoarei a stat in izolare la venirea pe Bega, apoi a intrat la antrenamente

TIMISOARA. Sergio Barros este noul jucator al Politehnicii SCM Timisoara. O extremna puternica si rapida de 28 de ani, cu golul in sange s-a hotarat sa vina in Romania, dupa ce s-a informat din mai multe surse despre valoarea campionatului de aici.

CITESTE SI: Cand oamenii fac minuni. Alte 4 mori de apa, reabilitate de voluntari in doar doua zile. Un nou traseu turistic deschis de Asociatia Acasa in Banat, proiect pornit de la Timisoara 

Lusitanul isi doreste sa ajunga antrenor si vrea sa isi formeze o parere proprie despre mai multe campionate din Europa.

Am decis acum cativa ani sa joc dincolo de granitele tarii mele, sa acumulez experiente noi ca jucator. Ma pot intoarce oricand sa joc in Portugalia, dar pentru ca dupa ce inchei cariera de jucator voi dori sa devin antrenor, cred ca e benefic sa ma familiarizez cu mai multe stiluri ale handbalului, care se joaca in Europa. Am cativa cunoscuti care au fost ori sunt in prezent in handbalul romanesc si toti mi-au povestit de campionatul de aici; de exemplu, am fost coleg de echipa cu Allahkaram Esteki in Spania, el venind acum la Buzau, selectionerul nostru Paulo Pereira, fost antrenor la CSM Bucuresti, cativa jucatori de la Baia Mare cu prezente in reprezentativele Portugaliei si Braziliei. Cu totii mi-au vorbit despre handbalul de aici, asa ca am decis sa vin”, a spus Barros.

Lusitanul a jucat la Sporting Lisabona in tara natala, dar si la echipe din Spania, Macedonia si Turcia, din strainatate. El a incheiat abia prima saptamana de antrenamente pe Bega, dupa ce a stat in izolare la venirea in Timisoara.

Nu stiu cum va fi, pentru ca e primul meu an in Romania, dar din povestile prietenilor si din ce am vazut, cred ca e un handbal cu totul diferit. De exemplu in Spania, era mai mult tactica, iar media de inaltime a jucatorilor nu era atat de mare. Aici, cred ca handbalul e mult mai fizic si poate nu atat de tacticizat. Sper ca totusi colegii mei sa-mi trimita cat mai multe mingi pe contraatac. Imi place apararea puternica si apoi jocul cu goluri rapide. Asa e handbalul modern, cu aparare dura si cu goluri pe contraatac”, a mai spus handbalistul portughez a carui principala calitate este viteza de reactie.

Exit mobile version