Opinia Timisoarei

Noul drum de 10 km de descarcare de pe Autostrada Vestului spre Timisoara ar putea fi facut de o firma italiana. Avem o singura oferta pentru contractul de aproape 50 de milioane de euro

TIMISOARA. O singura firma e interesata sa faca noul drum de legatura cu Autostrada Vestului spre Sanadrei.

CITESTE SI: Ca-n Germania, Austria ori Franta. Cu trenul-tramvai, din Timisoara in intreg judetul, dar si pana la Resita. Primaria vrea transport metropolitan integrat, pe calea ferata, in cel mult doi ani 

La termenul limita pentru depunerea ofertelor la licitatie s-au inscris italienii de la Todini Costruzioni Generali SPA.

In toamna anului trecut au fost finalizate studiile, iar acum oferta pentru proiectare si executie e in evaluare tehnica.

Daca va fi declarata castigatoare a licitatiei, societatea va amenaja tronsonul de 10 kilometri, care va avea 2 benzi pe sens, doua poduri, patru pasaje, doua pasaje inferioare si trei noduri rutiere.

Valoarea contractului este de aproximativ 200 milioane lei, fara TVA, adica aproape 50 de milioane de euro, cu TVA, majoritatea banilor din fonduri europene prin POIM 2014 – 2020.

Durata contractului este de 2 ani, din care 6 luni pentru proiectare si 1 an si jumatate santierul.

Drumul, cu cate 2 benzi pe sens, care va porni de la intersectia cu Sanandrei, va fi, practic, a treia descarcare de pe autostrada catre Timisoara, dupa Remetea si Giarmata. Vor tranzita noua legatura intre 25.000 si 29.000 de masini, conform estimarilor din proiect.

Exit mobile version