Opinia Timisoarei

Nou protest anti carantina la Timisoara. Oamenii au marsaluit prin centru si au mers iarasi la casa lui Dominic Fritz. Foto

TIMISOARA. Din nou protest la Timisoara impotriva restrictiilor impuse de autoritati pentru stavilirea raspandirii coronavirusului. O parte dintre cei care au marsaluit noaptea trecuta pana la locuinta primarului Dominic Fritz s-au intors la orele 17.00 in zona centrala a orasului.

CITESTE SI: Dominic Fritz, dupa protestul anti carantina de la Timisoara: Nu ma veti intimida. Primarul spune ca manifestantii sunt impinsi de la spate de extremisti 

Manifestantii, majoritatea fara masca de protectie, s-au adunat mai intai in fata Prefecturii Timis, iar de acolo au pornit pe jos incolonati pana in Piata Victoriei, pe care au traversat-o pana la Catedrala Mitropolitana.

Atat pe drum, cat si pe platoul din fata lacasului de cult au scandat lozinci precum Libertate! Fara carantina! Rusine sa va fie! Herr Fritz, nu uita, Timisoara nu-i a ta! Fara frica de COVID, caci iubirea e un zid!

CITESTE SI: Amenzi dupa protestul anti carantina de la Timisoara. Oameni sanctionati ca au sfidat restrictiile in pandemie. Video 

Cateva zeci de oameni se stransesera in jurul orei 19.00 in zona centrala in dreptul parcarii de la Modex unde, cu pancarte si steaguri tricolore in maini, au ramas sa asculte discursurile organizatorilor actiunii de protest.

Inainte de orele 19.30, oamenii s-au indreptat iarasi spre Palatul Administrativ, de unde mai apoi au pornit in mars inapoi spre Piata Victoriei, adunandu-se in numar mai mare, aproximativ 200. Protestatarii au continuat sa strige: Demisia! Citu, repetentu’! si Libertate!
In piata, organizatorii au indemnat la imbratisari.

Dupa cateva zeci de minute, protestatarii au facut un tur de centru, pe b-dul Republicii, apoi s-au dus in fata Primariei Timisoara, unde au strigat lozinici impotriva primarului Dominic Fritz.

La orele 21.30 erau deja aproximativ 300 de oameni in Piata Victoriei, care au decis sa se deplaseze in coloana pana in cartierul Dacia.

In jurul orei 22.30, participantii la mars s-au indreptat spre cartierul Iosefin din Timisoara, unde locuieste primarul Dominic Fritz.

In fata locuintei lui Dominic Fritz, protestatarii au strigat: Iesi afara, javra ordinara! Demisia! si Herr Fritz, nu uita, Timisoara nu-i a ta! Fara carantina! Afara, afara cu Fritz din tara!

Zona a fost asigurata de fortele de interventie, astfel ca nu s-au produs incidente. Dupa aproximativ un sfert de ora, manifestantii si-au continuat drumul.

VIDEO: George Stefanita

CITESTE SI: Protest la Timisoara fata de noile restrictii. Oameni, in mars, pana la casa primarului Dominic Fritz. Video

Va reamintim, noaptea trecuta, la Timisoara s-a desfasurat un protest spontan fata de restrictiile impuse de autoritati pentru limitarea raspandirii coronavirusului. Oamenii au marsaluit pe strazi si au mers pana la blocul in care locuieste primarul Dominic Fritz caruia i-au cerut demisia.

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version