Opinia Timisoarei

Un nou partid de stanga se va lansa in Romania, la inceputul lunii mai

Octav Cozmanca, Tudor Mohora si Ion Sasu, fosti lideri ai PSD, aripa descendenta din PCR, alaturi de Ioan Toma, ultimul sef al Uniunii Tineretului Comunist, pun la cale un nou partid de stanga. Noua formatiune se va numi Partidul Dreptatii Sociale (PDS) si il va avea in frunte pe Ion Toma, iar lansarea va avea loc la inceputul lunii mai.

Organizator-sef al noului partid, Cozmanca nu a vrut sa dezvaluie amanunte din „bucataria” PDS. „E un proiect, dar nu e o chestiune de iminenta”, spune Cozmanca.

Mai deschis, Ion Sasu, ideologul PDS, spune ca obiectivul noului partid este „statornicirea dreptatii sociale”.

„Va fi un partid de centru-stanga. Ideea e dreptatea sociala, pentru ca despre asta e vorba, ca nu mai e dreptate sociala. Si cautam o formula pentru a statornici dreptatea sociala”, a declarat Ion Sasu. El spune ca proiectul nu e „deocamdata”, definitivat. „Se lucreaza la ceva, dar in doua saptamani se clarifica lucrurile”, a adaugat Sasu.

Intrebat cine mai lucreaza la acest proiect in afara de nucleul Cozmanca-Mohora- Toma, Ion Sasu a raspuns: „Sunt mai multe persoane, inclusiv dintre cei care sunt in partidele care acum fac jocurile. Toata lumea se gandeste ca e nevoie de o alta formula, de la zero”.

Exit mobile version