Opinia Timisoarei

Norul de praf din Sahara este acum deasupra Romaniei! Ce efecte are asupra oamenilor si cand scapam de el

Dupa ce norul de praf ridicat din Sahara a invaluit Londra intr-o ceata deasa, iar aerul a devnit aproape irespirabil, este randul Romaniei sa resimta efectele ciudatului fenomen meteorologic. Specialistii recomanda prudenta.

Inginerii din cadrul facultatii de inginerie a mediului a Universitatii Babes Bolyai din Cluj au urmarit cu atentie norul de praf venit din Sahara, care strabate zilele acestea tara noastra, conform stirileprotv.ro

 “Avem un sistem cu ajutorul caruia putem determina altitudinea la care se gasesc diferite straturi de aerosoli in atmosfera. Pentru noi, zilele acestea este foarte important stratul de praf saharian. Sunt mai multe straturi intre 3000 si 6000 de metri altitudine”, explica Horatiu Stefanie, inginer univ. Babes Bolyai.

Specialistii ne linistesc si spun ca norul de praf nu va crea probleme in Romania, asa cum s-a intamplat in Londra unde bolnavii de astm au fost avertizati sa ramana in case.

Chiar si-asa unii romani si-au luat masuri de precautie. Norul de praf din Sahara va parasi abia luni teritoriul tarii noastre.

 

Exit mobile version