Opinia Timisoarei

Noroiul la el acasa in Piata Iosefin. Lucrarile nu sunt gata la aproape 1 an de la inaugurare. Clientii nu vin, vanzatorii sunt disperati

TIMISOARA.  Platesc chirii de o gramada de vreme pentru tarabe, dar clientii sunt foarte putini, pentru ca nu pot ajunge la cumparaturi in piata decat daca isi iau cizmele de cauciuc. Comerciantii din Iosefin au ajuns la disperare pentru ca lucrarile de pe strada Vacarescu se fac cu viteza melcului de curse, iar oamenii nu pot ajunge sa-si faca aprovizionarea.

De 1 an s-a inaugurat piata, am avut atunci promisiunea ca spatiile vor fi  acordate cu preponderenta producatorilor din Timis. Acum, in toamna, in piata accesul este blocat,  un an de zile nu s-a lucrat aproape nimic, acum comerciantii platesc chirie pentru niste spatii pe care  nu le pot folosi din lipsa  de clienti. Rezulta pierderi pentru cei care ar trebui sa ne puna pe masa  produsele autohtone. De mai bine de un an e deschis santierul, azi nu era niciun muncitor. Dupa  cum sunt aruncate tevile, arata ca aici se va mai lucra cel putin inca un an„, a declarat consilierul local al PDL Constantin Stefan Sandu.

Alesul local se intreaba daca exista sau nu vreun interes de a bloca acea piata sau exista vreun interes al constructorului.

Cand faceam poze, a iesit din magazin un domn care s-a repezit la mine. Erau masini impotmolite dimineata. Situatia e destul de trista si am tras atentia asupra acestei lucrari pentru ca ea e o imagine a ceea ce se  intampla pe toate santierele din Timisoara„, a precizat consilierul local.

Desi piata a fost terminata si inaugurata in luna ianuarie a acestui an, strada din fata ei a intrat in reparatii capitale abia la 1 iunie. Atunci primarul Nicolae Robu dadea asigurari ca pana la finele anului aceasta va fi gata.

Practic, va fi reabilitat intreg carosabilul, dar inainte de asta se va reface infrastructura edilitara, inclusiv iluminatul public si telecomunicatiile. Pe strada vor fi 2 sensuri de circulatie, piste de biciclete si trotuare refacute pentru pietoni. In plus, se vor face si locuri de parcare si vor fi amplasate si rastele pentru biciclete. Pe strada vor fi plantati si arbori decorativi, anuntau reprezentantii Primariei Timisoara. Greu de crezut ca toate acestea ar putea fi terminate in termenul promis de primarul Robu care sustinea ca la finele celor 6 luni va da drumul la circulatie fara probleme.

CITESTE SI: Incep lucrarile pe strada Vacarescu, in zona Pietei Iosefin. Se reabiliteaza strada, trotuarul si se amenajeaza o fantana in intersectie. Cu 2 milioane de euro, bani europeni!

CITESTE SI: Dorel de la Enel isi bate joc de Timisoara! Lucrari de mantuiala la Piata Iosefin: cabluri de curent ingropate la doar o palma sub asfalt. VEZI FOTO si VIDEO!

Exit mobile version