Opinia Timisoarei

Noi strazi pe care platim ca sa lasam masinile, la Timisoara. Altele ies din sistemul de taxare, iar strainii nu mai parcheaza gratuit

TIMISOARA. Se schimba din nou regulamentul de parcare, la Timisoara. Mai exact, la mai bine de 5 ani de cand au devenit pietonale, unele strazi ies si oficial din sistemul de tarifare, in timp ce altele sunt introduse acum. De asemenea, pentru unele care deja sunt prevazute in zonele de parcare cu taxa, pretul pe care soferii il vor plati pentru a-si lasa masinile va creste.

Din sistemul TimPark vor fi scoase si din scripte strazile Vasile Alecsandri, Lucian Blaga, Janos Bolyai, Dimitrie Cantemir, G-ral Traian Doda, Francesco Grisellini, P-ta Libertatii, P-ta Unirii, Serg.Constantin Musat, Negru Radu, Palanca, Dr. Nicolae Paulescu, G-ral David Praporgescu, Eugeniu de Savoya, Enrico Carusso, Str. Gh. Lazar (p-ta Unirii – Str. Ghe.Dima), Str. E.Ungureanu, Gen. Eremia Grigorescu. Aceasta, desi, pe ele masinile au interzis inca din 2013 de la demararea proiectului de reabilitare a centrului istoric pe bani europeni.

Pe de alta parte, incepand de acum, soferii care vor parca pe strazile B-dul Dr. Iosif Bulbuca, B-dul V.Parvan nr.5 si nr.5A, B-dul C. Coposu nr.1, Str.Pestalozzi, B-dul Eroilor de la Tisa vor trebui sa plateasca taxa de parcare, in functie de zona tarifara a fiecarei strazi.

Nimeni nu va mai putea parca pe bulevardul Bratianu si pe Str. Carol Telbisz in baza abonamentelor TimPark. Aceste locatii vor fi scoase din zona rosie, cea acoperite de abonamente, si introduse in zona tarifara verde, pentru care se plateste parcarea fie pe ora, fie pe zi.

De asemenea, odata cu aprobarea modificarilor regulamentului tarifar, alesii locali si-au dat votul, la sugestia consilierului Adrian Orza, ca incepand de acum, si strainii sa plateasca parcarea atunci cand vin cu masinile la Timisoara.

Exit mobile version