Opinia Timisoarei

Noi reguli de circulatie pe Centura Timisoara Nord. 12 km de linie dubla continua si, in curand, parapeti pe mijlocul soselei

TIMISOARA. Lucrarile de reasfaltare pe Centura Timisoara Nord aduc modificari insemnate in privinta traficului pe aceasta sosea.

CITESTE SI: Demolarea va costa aproape 6 milioane de euro. Pregatiri pentru daramarea batranului Stadion Dan Paltinisanu la Timisoara

Se schimba radical planul de semnalizare, anunta reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara. Pe tot sectorul centurii de 12,496 km, pe zona axiala, se aplica, in aceasta perioada, marcajul linie dubla continua.

Decizia a fost luata de comun acord cu Inspectoratul de Politie Judetean Timis, institutie care a solicitat si montarea de parapet de beton pe zona mediana. Masurile sunt luate pentru siguranta traficului si eliminarea punctelor posibile de conflict, fiind eliminata posibilitatea efectuarii virajului la stanga. Conducatorii auto vor putea folosi cele cinci sensuri giratorii de pe centura Timisoara Nord, precum si nodul rutier cu DN 6 Calea Lugojului.

Solutia este impusa pentru a obliga conducatorii auto sa respecte semnalizarea rutiera si astfel sa fie eliminate punctele negre, unde exista riscuri mari de producere a accidentelor rutiere.
In prima faza, se aplica marcajul continuu, urmand ca in cursul acestui an sa fie amplasate pe zona mediana si parapetele de beton de tip New Jersey„, transmit reprezentantii DRDP Timisoara.

Exit mobile version