Opinia Timisoarei

Noi paturi ATI la Timisoara, pentru bolnavii cu COVID aflati in stare grava. Se deschid si noi centre de vaccinare in oras

TIMISOARA. Au fost date in folosinta inca 6 paturi ATI la Spitalul Municipal din Timisoara, incepand de joi. Asta in contextul in care, de zile bune, in oras nu mai exista niciun loc pentru bolnavii din Timisoara si din judet infectati cu COVID 19 si care sunt in stare grava.

CITESTE SI: Primul centru de vaccinare non-stop din Romania va fi la Timisoara. Se va administra Pfizer pe cate 4 fluxuri, atat ziua, cat si noaptea 

„Nevoia de paturi ATI nu a fost niciodată mai acută ca acum. Îi rog pe timișoreni să respecte toate regulile de distanțare, să se protejeze cât de bine pot, pentru că situația este foarte serioasă. Cu toții ne dorim să ne petrecem sărbătorile alături de prieteni și familie și vom putea face asta numai dacă vom reuși să oprim împreună răspândirea acestei boli”, a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Cele 6 paturi sunt in cladirea Dermatologiei, de pe strada Daliei, iar odata cu functionalizarea lor, in total, Spitalul Municipal dispune de 12 astfel de locuri pentru tratarea formelor severe de infectare cu SARS CoV 2.

La nivelul intregului oras, odata cu operationalizarea acestor paturi, sunt disponibile 41 de locuri la ATI si urmeaza ca, in zilele urmatoare, sa mai fie puse in functiune alte 10 paturi, la Spitalul modular de campanie de pe Stadionul CFR.

Noi centre de vaccinare in Timisoara

Saptamana viitoare, trei noi centre de vaccinare impotriva COVID 19 vor fi deschise la Timisoara, la Continental (Calea Buziașului nr. 11), Incuboxx și la Muzeul „Corneliu Miklosi” (Take Ionescu nr. 83). Astfel, din 23 martie, 20 de fluxuri vor functiona in aceste centre, toate fiind dedicate vaccinarii cu doze Pfizer, capacitatea de vaccinare a timisorenilor fiind astfel aproape dublata.

In prezent, la Timisoara sunt deschise 5 centre de vaccinare cu 28 de fluxuri, la Iulius Mall, ISHO, clădirea STPT de pe intrarea Doinei, Casa Tineretului și Vox Technology Park.

Exit mobile version