Opinia Timisoarei

Noi locuri de parcare intre blocuri in cartierele din Timisoara, dupa demolarea garajelor. Vor intra in noul sistem TimPark

TIMISOARA. Primaria Timisoara anunta ca se apropie de finalizare prima parcare de cartier din acest mandat si vine cu lamuriri legate de alte locuri in care timisorenii isi vor putea lasa masinile in viitor.

CITESTE SI: Un an de mandat cu Dominic Fritz primar si administratie USRPLUS la Timisoara, intre promisiunile din campania electorala si realitate

Este vorba de o parcare intre blocuri, in zona Steaua, inceputa de vechea administratie, in primavara anului trecut. Mai trebuie amenajat spatiul verde din scuaruri si mai e de instalat sistemul de iluminat. Alte trei parcari urmeaza si ele sa fie terminate, sustine viceprimarul Ruben Latcau.

Ne-am asigurat ca vom proteja cat de multi arbori putem, stiind ca poate dura decenii pentru ca acestia sa creasca la loc, chiar adaptand trotuarele in proiect. Am cerut sa avem o suprafata verde cat mai mare, dar a trebuit din pacate sa taiem doi arbori la Pepinierei pentru a lega parcarea noua de cea existenta. in zona Bucovina am folosit dale pentru locurile de parcare pentru a mentine la un nivel mai rezonabil temperatura pe timp de vara. Proiectele se afla in diferite stadii de implementare, iar cel din Steaua este aproape finalizat. Mai e nevoie sa amenajam spatiul verde din scuaruri si sistemul de iluminat public. Prima sectiune din Bucovinei este aproape gata, la fel si cea din Clabucet. La Pepinierei mai avem insa de lucru, fiind turnat saptamana trecuta stratul de piatra„, a scris viceprimarul Ruben Latcau pe pagina sa de Facebook.

In total, in cele patru zone vor fi create aproape 400 de locuri, iar valoarea totala a lucrarilor este de 3,3 milioane de lei, adica 0,7 milioane de euro. Timisorenii care isi vor lasa masinile aici vor trebui sa si plateasca pentru asta, parcarile urmand sa fie introduse in sistemul Timpark, care ar urma sa aiba si un nou regulament.

De asemenea, vinerea aceasta la ora 16:00 vom avea o consultare publica pentru structura sistemului de abonamente pentru parcari – Timpark, adica sa il scoatem de sub Societatea de Drumuri Municipale si sa il punem sub conducerea directa a primariei. Prin aceasta schimbare vrem sa investim banii pe care ii platesc oamenii pentru parcare pentru construirea de noi locuri, pentru mentinerea celor existente si pentru a extinde Timpark-ul in cartiere. Asa cum am spus in programul de guvernare. Pe scurt: banii din parcari vor merge spre parcari. Toate cele 4 parcaje despre care am vorbit le vom introduce in sistem, astfel incat rezidentii sa poata avea un loc de parcare al lor, acolo unde au rezidenta/domiciliul. Regulamentul pentru Timpark il vom prezenta saptamana aceasta„, spune tot edilul Ruben Latcau.

CITESTE SI: Vom plati sa lasam masina si in parcarile din cartiere sau pe strazile dintre blocuri. In centru se va taxa la ora si vom avea Timpark pe toate bulevardele. E gata noul regulament si va intra in dezbatere publica la Timisoara

In Timisoara, operatiunea ‘Garajiada’ a demarat in timpul vechii administratii, cand o multime de garaje dintre blocuri au fost demolate, iar in locul acestora s-au amenajat parcari intre blocurile din cartiere. Cele mai multe s-au facut in sudul orasului, in zona Soarelui.

Potrivit statisticilor, in toata Timisoara mai sunt 6.230 de astfel de inestetice constructii ce ar putea fi puse la pamant, iar in loc facute locuri de parcare.

Exit mobile version