Opinia Timisoarei

Noi imagini pe calculator cu viitorul Stadion Dan Paltinisanu de la Timisoara, care va fi al doilea ca marime din Romania. Se asteapta unda verde de la Guvern pentru demolarea batranei arene. Foto

TIMISOARA. Noi imagini cu viitorul Stadion Dan Paltinisanu din Timisoara, realizate de proiectanti, au fost postate pe Facebook de Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis, care a anuntat si ca CJT este gata sa puna la pamant batrana arena.

Mingea este in acest moment la Guvern.

CITESTE SI: Doua firme vor sa amenajeze statiile de alimentare pentru noile autobuze electrice de la Timisoara, pentru ca jumatate dintre ele sa nu mai zaca in depou, ci sa ajunga pe trasee 

„Asa ar putea arata stadionul Timisoarei! Suntem pregatiti pentru demolarea actualei arene si pentru pregatirea terenului. Asteptam de la Bucuresti hotararile de Guvern promise ca sa putem trece la treaba!”, a transmis Alin Nica.

Cu toata documentatia aprobata, operatiunea de demolare va costa aproximativ 6 milioane de euro.

Prezent la Timisoara la finalul lunii septembrie, premierul Marcel Ciolacu a avut o intalnire cu suporterii din Timisoara carora le-a promis ca va debloca si va finanta proiectul noului stadion de la Timisoara. Insa pana la construirea noii arene este nevoie de o hotarare de Guvern, pentru demolarea actualului stadion.

Noul stadion de la Timisoara va fi cel mai mare din Romania, dupa Arena Nationala.

Actualul stadion este de ani buni intr-o stare avansata de degradare si a fost inchis pentru competitii in 2022, intrucat nu prezinta siguranta.

Noul stadion va costa aproape 140 de milioane de euro, bani asigurati de CNI si Consiliul Judetean Timis. Este prevazut cu 32.000 de locuri, nu va avea si pista de atletism si nu va fi unul complet acoperit, asa cum este Arena Nationala de la Bucuresti.

Stadionul actual din Timisoara a fost construit in 1963 prin munca voluntara, iar pana in 1995 s-a numit „1 Mai”.

Exit mobile version