Opinia Timisoarei

Noi imagini de pe santierul conexiunii cu Drumul Boilor, langa Timisoara. Stadiul lucrarilor. Video

TIMISOARA. S-a trecut intr-o noua etapa pe santierul de pe drumul ce face legatura intre Timisoara si Drumul Boilor, care va usura accesul soferilor spre si dinspre Mosnita Noua. Muncitorii sunt aproape de finalizarea lucrarilor la retelele de utilitati, a fost montat iluminatul public, iar in prezent se fac pregatiri pentru asternerea primului strat de asfalt.

„Sunt aproape finalizate retelele de utilitati, s-a introdus iluminatul public, iar acum se lucreaza pentru asternerea stratului de balast pentru stabilizare si ne pregatim pentru turnarea primului strat de asfalt”, au spus pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii Primariei Timisoara.

Imediat ce va fi asternut primul strat de asfalt, autoritatile dau asigurari ca vor permite circulatia masinilor si pe acest tronson, insa cu restrictii. Iar in acelasi timp, se vor continua lucrarile la partea de trotuare.

Potrivit reprezentantilor Primariei, in aproximativ o luna soferii vor putea circula pe cei doi kilometri de drum.

Va reamintim, lucrarea a fost demarata in iulie 2019 si costa aproape 13,8 milioane de lei, la care se adauga TVA. Este executata de o asociere de firme, avand-o ca lider pe Super Construct SRL, castigatoarea licitatiei. Companiile din asociere sunt Trans Ar Trust Instalatii SA, Electroechipament SRL si Romtim Instal.

Soseaua porneste din cartierul Plopi, de la intersectia cu strada Albastrelelor, si intra direct pe Drumul Comunal 149, cunoscut ca si Drumul Boilor.

Lucrarile cuprind amenajarea carosabilului, amenajarea trotuarelor, amenajarea pistelor de biciclisti, zonele verzi, amenajarea de podete peste canalele de desecarea/irigatie, realizarea de lucrari pentru siguranta circulatiei (marcaje si indicatoare rutiere), realizarea lucrarilor edilitatre, realizarea de canalizare pluviala si menajera, reteaua de alimentare cu apa, realizarerea iluminatului public, reglementarea retelelor electrice, realizarea canalui tehnic.

 

Exit mobile version