Opinia Timisoarei

Noaptea mintii: Consilierii locali USR se zbat sa amane construirea unei parcari etajate in centrul Timisoarei (P)

Echipa lui Dominic Fritz își depășește limitele și ajunge să blocheze proiecte importante pentru Timișoara numai pentru că nu le aparțin. Ultima acțiune absurdă a consilierilor locali USR din Timișoara este blocarea proiectului CJ Timiș prin care ar urma să se construiască o parcare etajată în centrul Timișoarei.

Întregul proiect ar fi derulat de Consiliul Județean care are deja o parcelă de aproape 5000 de metri pătrați pe amplasamentul fostului centru militar. Primăria are o parcelă de doar 583 de metri pătrați de care este nevoie pentru a face o parcare mai mare care să răspundă nevoilor timișorenilor disperați să găsească un loc de parcare în centrul orașului. Din noiembrie 2021, consilierii USR din comisia de negociere boicotează activitatea acesteia ajungând astfel să blocheze un proiect important doar pentru că nu este al lor.

Problema e simplă. Consiliul Județean va face o parcare în plin centru. Într-o primă variantă, am utiliza doar terenul CJ Timiș de 4.845 mp. Pentru a doua variantă, ar trebui să primim de la Primăria Timișoarei o fâșie de teren de 583 mp, în spatele celui pe care îl deținem deja, inutilizabil în alt context. Miza este un număr de locuri de parcare mai mare. Deși pare de noaptea minții, consilierii locali USR se zbat din toate puterile să amâne o decizie. Au boicotat ședințele de negociere, au ignorat solicitări oficiale de transfer, iar în ultimele zile ne-au oferit un spectacol grotesc plin de acuze și presupuneri”, spune vicepreședintele CJT Alexandru Proteasa.

Ceea ce se întâmplă cu parcarea din centrul Timișoara ține deja de domeniul absurdului. Am văzut zilele trecute declarațiile unui consilier local USR care era îngrozit de ce ar urma să se construiască pe acel amplasament. Dacă după doi ani de mandat domnul consilier nu știe cine dă certificate de urbanism și autorizații de construcție în acest oraș și cine își dă acordul pentru orice se construiește, pentru orice proiect din Timișoara vreau să îl rog pe domnul consilier local să returneze banii care i-au intrat în acești doi ani pentru că a pierdut vremea degeaba prin Consiliul Local și a consumat inutil banii publici. Dacă totuși știe aceste lucruri și doar se preface că nu știe, e și mai grav pentru că atunci avem de-a face cu o înșelătorie ”, spune președintele CJT Alin Nica.

Ce nu reușesc să înțeleg eu este ce face Dominic Fritz. De ce se ascunde în spatele declarațiilor unor consilieri neștiutori sau doar șmecheri? De ce nu ne spune tranșant că nu vrea să facă ceva util pentru Timișoara și pentru timișoreni? Dacă e incompetent și nu poate să facă el și consilierii lui de la USR măcar să lase pe alții să facă ceva. Acest joc politic pe care îl fac doamnele și domnii de la USR ar putea fi comic dacă nu ar fi periculos pentru Timișoara. Eu îi rog să se oprească. Să lase deoparte politica și să administreze orașul în folosul timișorenilor și dacă nu pot, nu vor sau nu știu să o facă, să lase măcar pe alții care se pricep”, a mai spus Alin Nica.

Exit mobile version