Opinia Timisoarei

Nicolae Robu vrea sa schimbe orarul studentilor, un rector propune decalarea programului de lucru la Primaria Timisoara, pentru fluidizarea traficului in oras

TIMISOARA. Primarul Timisoarei credea ca a gasit solutia sa scape de blocajele din trafic: incearca sa decaleze programul celor doua mari universitati din oras, desi cursurile au inceput deja. Marti, Nicolae Robu a anuntat ideea salvatoare, spunand ca ii va contacta imediat pe rectorii de la Universitatea de Vest si de la Universitatea Politehnica sa le faca propunerea.

A facut-o, insa n-a rezolvat nimic. Rectorii UPT si UVT il lamuresc pe Robu ca solutia lui nu prea ajuta la nimic.

Marilen Pirtea, rectorul UVT, spune ca va analiza situatia, insa nu este foarte optimist. Asta, deoarece multi din studentii universitatii locuiesc in Complexul Studentesc si merg pe jos la scoala, care oricum e la doi pasi de campus.

„M-a contactat acum 10 minute, rugandu-ma sa analizez aceasta posibilitate, de a se face ore la universitate de la 8:30. Orarele sunt facute, eu am promis ca o sa analizez, sa vedem cati studenti au ore de la 8:00 in cladirea centrala, pentru ca noi avem sedii diferite. Nu cred ca cei de la Drept sau de la Arte au treaba cu traficul de pe bulevardul Parvan. O sa vedem cati stau in Complex si circula pe jos, cati nu. Am promis ca o sa analizez”, a declarat Pirtea pentru opiniatimisoarei.ro.

Rectorul UVT i-a propus insa el o solutie primarului Nicolae Robu pentru fluidizarea traficului din centrul orasului: decalarea programului la Primaria Timisoara.

„I-am propus domnului primar sa analizeze daca nu poate fi bine sa schimbe programul primariei, sa inceapa Primaria Timisoara programul de la 8:30 sau de la 7:30 si sa faca apoi apel la solidaritate, sa vada daca si alte institutii nu pot decala. A spus ca va lua in calcul, ca o sa se gandeasca la asta…”, a mai spus pentru opiniatimisoarei.ro Marilen Pirtea.

Si rectorul Universitatii Politehnica, Viorel Serban, este de aceeasi parere cu Marilen Pirtea. Serban spune ca a apucat sa vorbeasca foarte scurt cu primarul Timisoarei, dar intre timp i-a explicat ca solutia lui nu este fezabila.

„Am vorbit putin, doar telefonic, ieri, eu am niste probleme personale, urmeaza sa discut cu colegii. Nu este fezabil la Politehnica, in primul rand nu afecteaza (n.r. traficul), majoritatea studentilor locuiesc in Complex, nu vin cu masinile. Avem 6.000 de studenti cazati in Complex, avem 11.000 in total. Nu are niciun efect, pentru ca e destul de greu de schimbat programul. La noi, practic, numai din Timisoara sunt sub 30% studenti, restul sunt din alte zone. Nu se pune problema. O sa discut cu colegii, am discutat telefonic si i-am spus domnului primar ca nu sunt sanse mari. Nu va avea niciun efect si programul este foarte complicat, noi avem foarte multe laboratoare”, a explicat Viorel Serban pentru opiniatimisoarei.ro.

CITESTE SI: Nicolae Robu crede ca traficul ar fi mai lejer in Timisoara daca rectorii de la Universitatea de Vest si Politehnica schimba orarul studentilor

Exit mobile version