Opinia Timisoarei

Nicolae Robu vrea sa interzica Ingerii Galbeni in Timisoara. Ce nu vor mai avea voie sa faca supermarketurile in parcari?

TIMISOARA. In urma numeroaselor incidente in care au fost implicati cetateni ai Timisoarei care s-au trezit cu masinile ridicate din parcarile supermarketurilor din oras de catre firma privata Ingerii Galbeni, primaria Timisoara vrea sa interzica asemenea practici in oras.

CITESTE SI: Parcarea magazinului Profi din Calea Sagului a devenit o capcana nocturna in care ‘bantuie’ Ingerii galbeni

In acest sens, anunta primarul Nicolae Robu, a fost intocmit un proiect de hotarare prin care doar Societatea Drumuri Municipale, SDM, va avea dreptul sa ridice masini in Timisoara.

A fost o discutie in CLT la ultima sedinta pe acest subiect, date fiind plangerile cetatenilor vizavi de atitudinea firmei Ingerii Galbeni. Noi vrem sa ducem lucrurile intr-o buna randuiala. Agentii comerciali (n.r. magazine, supermarketuri)care au incheiat contracte cu Ingerii Galbeni pentru a fi ridicate masinile de pe parcarile lor nu vor mai avea voie sa functioneze cu parcarile in modul in care au facut-o pana acum. Cand au primit autorizatie de functionare, acesti agenti s-au obligat sa puna la dispozitia cetatenilor un numar de locuri de parcare. Acele parcari sunt publice, prin urmare, in mod obligatoriu. Ele pot fi accesate fie liber, fie printr-un sistem cu bariera. In ambele cazuri, agentii comerciali nu sunt indrituiti sa recurga la ridicarea masinilor si la serviciile unor firme precum Ingerii Galbeni. Ar putea fi si altele, evident„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Ridicarea masinilor este permisa doar atunci cand ele stationeaza in locuri unde creeaza probleme, de exemplu pe liniile de tramvai. In sistemul TimPark am eliminat acea posibilitate, de a fi ridicate masinile. Numai ca, daca incurca circulatia, atunci, fie Politia Rutiera, fie Politia Locala se sesizeaza, iar ridicarea poate fi facuta de catre SDM. Intervalul orar pana la care pot avea loc astfel de interventii de ridicare de masini se prelungeste de la ora 17:00 si pana la 24:00, cu alte cuvinte va fi non-stop, de la 00:00 pana la 24:00, pentru ca in orice moment s-ar putea intampla ca cineva sa-si lase masina intr-un loc unde sa incurce functionarea corecta a orasului„, adauga primarul.

Vreau sa-i atentionez pe cei care au facut mici intelegeri cu firma Ingerii Galbeni pentru a face reclama mascata pentru aceasta firma, prin permiterea stationarii non-stop a unor masini inscriptionate cu numele firmei pe domeniul lor, ca vor trebui sa plateasca taxa pentru reclama. Sigur ca au posibilitatea sa isi foloseasca proprietatea pentru a gazdui reclame, numai ca trebuie sa plateasca taxa in vigoare„, a mai spus Nicolae Robu.

Proiectul de hotarare prin care doar SDM va mai avea dreptul sa ridice masini in Timisoara va fi supus aprobarii consilierilor locali in sedinta de plen de marti dupa-amiaza.

Vom avea un proiect de hotarare care clarifica lucrurile. Nu ai cum sa intervii si sa-i spui unui agent privat ca nu poate lucra cu Ingerii Galbeni.  In proiect scrie ca agentii economici au obligatia sa puna la dispozitia cetatenilor locuri de parcare, fie cu acces liber, fie cu bariera. Am inteles ca exista chiar o plangere penala facuta de ceva cetateni la adresa unui agent comercial care in parcarea sa a blocat rotile. Scrie ca se interzice ridicarea masinilor, nu stiu daca textual e asa in proiect, dar ideea asta este”, a spus Nicolae Robu.

Iata ce scrie in proiectul de hotarare al Consiliului Local Timisoara!

Art. 1: (1) Toate centrele comerciale au obligaţia să deschidă parcările pentru clienţii acestora sau să controleze accesul acestora prin bariere.
(2) În cazurile de mai sus centrele comerciale au obligaţia de a înştiinţa clienţii cu privire la modalitatea de parcare, respectiv perioada de timp oferită pentru parcarea vehiculelor clienţilor, precum şi sancţiunile în caz de neconformare.

Art. 2: Se interzice blocarea, ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculelor de alte unităţi cu excepţia celor autorizate de Primăria Municipiului Timişoara .

Art. 3: Se interzice depozitarea vehiculelor ridicate în alte spaţii decât cele aprobate de către Primăria Municipiului Timişoara.

Art. 4: Nerespectarea prevederilor art. 1, art. 2 şi art. 3 se sancţionează contraveţional cu amendă de la 2.000 – 2.500 lei.


 

Exit mobile version