Opinia Timisoarei

Nicolae Robu umple Timisoara de palmieri. Primele plante exotice au fost puse in centrul orasului. VEZI FOTO!

TIMISOARA.Chiar i-a luat Dumnezeu mintile primarului?” Asta isi spuneau timisorenii care au trecut prin zona Modex in aceasta dimineata si au dat cu ochii de ghivecele cu palmieri pe care lucratorii de la spatii verzi le asezau cu grija pe fasia dintre sensurile de mers ale strazii.

Dintr-un camion au fost descarcati mai multi palmieri proaspat cumparati de Primaria Timisoara din Olanda, prin Horticultura, societate aflata in subordinea municipalitatii. 7 au fost instalati in zona verde de pe bulevardul din fata liceului Miu.

Este vorba de palmieri de exterior. Au fost cumparati din Olanda cu 146 de euro bucata. E cel mai bun pret„, a dezvaluit pentru www.opiniatimisoarei.ro directorul SC Horticultura, Andrei Dragila, care supraveghea operatiunea de montare a ghivecelor din centrul Timisoarei.

Pana acum au fost cumparati 35 de palmieri pe care s-au cheltuit 5110 euro.

CITESTE SI: Specialistii peisagisti sunt nemultumiti de palmierii lui Robu din centrul Timisoarei. ASOP trage un semnal de alarma

Deocamdata am pus numai in portiunea asta. Am avut o discutie la nivelul conducerii primariei pentru achizitionare si am venit cu propunere pentru zona centrala. Sunt palmieri de exterior aclimatizati, crescuti in Europa. In mod obisnuit traiesc in Asia si Africa„, a mai spus Dragila.

Timisorenii care aveau treaba in centru s-au crucit cand au dat cu ochii de exoticele plante potrivite cu grija in ghivece.

Ce-s astia? Palmieri? Doamne, ce se intampla in orasul asta? De palmieri aveam noi nevoie acuma? Sa repare naibii gropile din asfalt, nu sa puna liane. Maimutele lipsesc acuma„, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro Monica Stere.

Incredibil. Astia din primarie n-au glagorie nici cat o musca. Uite , domne, pe ce arunca cu banii. N-arata rau, dar asta ne trebuia noua acuma? Staiunea Timisoara? Astia se iau dupa bolundul ala de Mazare, dar nici la Constanta n-au rezistat” a spus Mihai Vulpescu.

Avem un primar de tot rasul. I-a luat Dumnezeu mintile. Deci chiar este nevoie de teste psihologice inainte de a candida la primarie„, a adaugat Ionut Pascalau.

CITESTE SI: Bancuri cu palmierii lui Robu din Timisoara! Vezi cele mai tari glume si comentarii facute de timisoreni: “Din pacate eu nu o sa vad palmierii, pentru ca circul cu metroul!”

FOTO: Virgil Simonescu

CITESTE SI: Reactia primarului Robu la comentariile timisorenilor: Nu sunt chiar palmieri, sunt asemanatori cu palmierii. Si ce daca e o groapa langa?

Pentru ca vantul sa nu-i puna la pamant, ghivecele palmierilor pusi in centrul Timisoarei vor fi ingropate.

Cum vor rezista palmierii lui Robu la clima din Timisoara

Palmierii cumparati de Primaria Timisoara sunt din soiul Phoenix Roebelenii. Au nevoie de mult soare si trebuie udati cel putin de 2 ori pe saptamana, spun specialistii de la intretinere-plante.ro.
Phoenix Roebelenii creste pana la 3 metri inaltime, se simt cel mai bine la maxim 25 de grace Celsius, iar iarna au nevoie de 8-12 grade ca sa supravietuiasca.
Cei mai mari dusmani ai acestei plante sunt paduchii lanosi, asa ca au nevoie de tratamente care sa previna daunatorii.
Plantele sunt sensibile la curentii de aer, mai precizeaza specialistii. Varful plantei trebuie ferit de stationarea picaturilor de apa care provoaca putrezirea mugurului central. Vara plantele pot fi scoase afara, la soare sau la umbra. In perioadele calduroase ghiveciul se aseaza pe un strat de pietris care se mentine umed pentru a asigura necesarul de umiditate atmosferica.

Video-ul nu poate fi incarcat.
Exit mobile version