Opinia Timisoarei

Nicolae Robu, speriat de justitie! Face acuzatii grave, dar nu da nume, de frica sa nu fie dat in judecata: Grupuri de interese din primaria Timisoara si jurnalisti platiti imi strica imaginea!

TIMISOARA. Enervat peste masura de jurnalistii incomozi care indraznesc sa puna intrebari atunci cand primarul Timisoarei derapeaza flagrant, Nicolae Robu arunca in stanga si in dreapta cu acuzatii tot mai grave. Dupa ce a sustinut ca exista „ziaristi de terasa” platiti sa fie „tonomate”. Dar nu da nume, pentru ca nu are probe.

Acum Nicolae Robu se lanseaza in noi invinuiri. De data aceasta in propria „parohie”. Primarul Timisoarei sustine cu multa convingere ca grupuri de interese politice si economice, chiar si din institutia pe care cu onor o conduce de un an de zile ii poarta sambetele si vor cu orice pret sa-i sifoneze imaginea impecabila pe care si-a construit-o cu truda, organizand zilnic conferinte de presa in care isi doreste ca jurnalistii sa scrie dupa dictare pentru a informa cetateanul, si sa creada orbeste in promisiunile pe care primarul le face timisorenilor. Aceasta trecand peste faptul ca s-a batut cu caramida in piept  ca va face o multime de lucruri pentru oras in doar 6 luni de la preluarea functiei, si n-a dovedit din ele mai nimic nici pana azi, la inca o jumatate de an distanta de termenul limita, pe care singur si l-a dat in mii si mii de pliante electorale cu care i-a burdusit timisoreanului cutia postala in campania de alegeri locale din 2012.

Pe mine ma amuza amar. M-am asteptat ca in Timisoara, numarul cetatenilor care se dedau la lucruri de prost gust sa fie mult mai mic decat am constatat ca este. Evident ca nu exista padure fara uscaturi. Vreau sa fiu inteles corect: pe mine nu ma deranjeaza nicio atitudine potrivnica parerilor mele sau actiunilor mele, niciodata„, a declarat foarte hotarat Nicolae Robu, aceasta, desi in locul sau preferat de stat de vorba cu cetatenii, adica pe Facebook, sterge cu mult tupeu si rapiditate comentariile in care timisorenii de rand ii reproseaza lucruri sau exprima opinii foarte diferite de cele ale primarului Timisoarei.

Eu am venit si am demonstrat asta de-a lungul timpului. Si de aceea am parte in continuare de apreciere. Exista, la ora actuala, cateva grupuri constituite, care au incercat sa-mi strice mie imaginea. Imaginea mea a crescut in urma acestui conflict care s-a creat. Si asta pot sa o spun clar, pentru ca eu am studii sociologice permanente si stiu cum stau lucrurile. De ce? Unii reprezinta o presa tonomat. Repet ce am mai spus. Altii o presa de cancan. Altii combina cancan-ul cu tonomatul. Pe de alta parte, exista grupuri de interese carora nu le merge cum le-a mai mers si care nu mai pot sa-si faca jocurile in primarie asa cum si le-au facut si care platesc pentru a mi se strica mie imaginea. Si mai exista inca o categorie de oameni care nu sunt in stare sa citeasca 4-5 randuri dintr-o lege, sa vada care este sanctiunea daca eu as fi declarat in incompatibilitate atunci cand am fost, simultan, timp de 1 an, si nu timp de 4 ani, cum scriu unii – fac precizarea pentru acuratetea lucrurilor – rector si senator. E foarte limpede ca cine este intr-o astfel de incompatibilitate, daca functia in cauza e una eligibila, ea nu mai poate fi ocupata timp de 3 ani. Eu am citat din lege. Unii tot isi inchipuie ca nu-i asa. Ori nu-i duce mintea sa inteleaga un text de 4-5 randuri ori obosesc dupa 2-3 randuri si nu mai pot citi pana la capat. Si atunci isi inchipuie ca in curand eu nu voi mai fi primar si, drept urmare, ei trebuie sa-si pregateasca terenul pentru aspiratiile lor. De aici rezulta aceasta actiune impotriva mea„, a adaugat Nicolae Robu

Pe mine nu ma afecteaza cu nimic, imi vad de drumul meu, dar ma distreaza cateodata. Cand te distrezi de prostie, e o distractie putin amara…  Sigur, ma distrez, dar amar. Pentru ca iti doresti ca in jurul tau sa nu vezi prostie. Ei, eu mai vad, din pacate, si prostie, si rea-credinta. (…)  Da, sunt grupuri de interese si politice, si economice„, a mai spus primarul Timisoarei.

Rugat din nou de jurnalisti sa spuna limpede, cu nume, cu fapte si probe, cine sunt cei la care face trimitere, din nou Nicolae Robu se eschiveaza. Din doua una, vorba lui Caragiale, ori minte ori nu are niciun fel de probe si ii este frica ca va fi dat in judecata pentru calomnie

Aveti suficienta carte incat sa stiti ca atunci cand faci afirmatii cu nominalizare, trebuie sa ai probe care sa reziste in instanta. Nu e usor sa ajungi la probe care sa reziste in instanta. Dar, asa cum dumneavoastra obtineti multe informatii, si eu obtin multe informatii„, a fost raspunsul lui Nicolae Robu.

 

Exit mobile version