Opinia Timisoarei

Nicolae Robu si-a inceput campania pentru Primarie: vrea parcari subterane in centrul orasului

Chiar daca nu si-a anuntat oficial candidatura pentru fotoliul de primar al Timisoarei, actualul senator liberal Nicolae Robu le transmite timisorenilor ca el si partidul sau sustin proiectul unor americani care vor sa construiasca parcari subterane in centrul orasului.

Nicolae Robu a criticat actuala conducere a Primariei Timisoara spunand ca in oras sunt mari probleme cu parcarile si a adaugat ca atat el, cat si consilierii locali ai PNL vor sustine in plenul CLT de saptamana viitoare acel proiect de hotarare prin care o firma americana a solicitat concesionarea unor terenuri din centrul orasului pentru a construi parcari subterane.

Noi, timisorenii, simtim si platim disconfortul la care suntem supusi pentru ca Timisoara a ramas mult in urma in ceea ce priveste transportul si infrastructura. Exista aici o lipsa de parcari nemaintalnita in alte orase din Europa. Noi, liberalii din Timis, am criticat mereu societatea comerciala a Primariei numita ADP pentru incapacitatea de a raspunde nevoilor urbei. Este pe cale sa se contureze o posibilitate de realizare, in Timisoara a unui numar de trei parcari subterane totalizand peste 2.000, poate chiar peste 3.000 de locuri de parcare, toate in jurul centrului istoric prin concesionarea pe o perioada de 49 de ani catre o firma americana. PNL Timis va sustine in Consiliul Local Timisoara, saptamana viitoare, adoptarea hotararii de consiliu privind realizarea acestui proiect cu doua amendamente. Ne exprimam speranta ca ADP se va ridica de data aceasta la inaltimea asteptarilor noastre si speram ca strazile nu vor mai fi intesate de masini in 3-4 ani, dar trebuie sa avem in vedere ca este si interesul unui investitor ca dupa ce si-a blocat o suma de bani, sa si-o recupereze”, a declarat Nicolae Robu.

Drept dovada ca Nicolae Robu este tot mai aproape de a-si anunta oficial candidatura la Primaria Timisoara este si insistenta lui de a avea liste proprii cu candidati la alegerile locale de anul viitor si nu comune cu PSD si PC. „Consider ca in protocolul aliantei nu ar trebui sa se reglementeze rigid ce vom face noi, aliatii, la alegerile locale. Ar fi o pripeala daca noi am stabili acum foarte rigid ce vom face in cadrul alegerilor locale. Viitorii candidati trebuie selectati pe baza de merit, de capacitate, dar trebuie vazut in ce masura ei sunt capabili sa stranga voturi. Suntem in cadrul unui proces intern de anuntare a intentiilor de candidatura”, a spus Robu.

Nici in Alianta pentru Timis lucrurile nu par a fi prea roze la o prima vedere. Recent, primarul Gheorghe Ciuhandu (PNTCD) le-a cerut liberalilor consecventa in Consiliul Local si sa respecte protocolul Aliantei pentru Timis. Astazi, Nicolae Robu a sustinut ca PNL isi respecta angajamentul dat in 2008, dar l-a criticat pe Ciuhandu pentru faptul ca la nivelul Timisoarei nu exista un city manager. „Este o eroare pentru orice primar sa nu fie ocupat postul de city manager, nu am nimic cu domnul Ciuhandu, dar la un concurs pentru acest post trebuie sa se implice nemijlocit primarul”, a fost declaratia lui Robu.

Liberalii intentioneaza ca pana la sfarsitul acestei luni sa faca publica lista cu cei care intentioneaza sa candideze la alegerile locale atat pentru postul de primar al Timisoarei, cat si pentru postul de presedinte al CJT sau consilieri locali si judeteni.

Exit mobile version