Opinia Timisoarei

Nicolae Robu s-a razgandit? Primarul parca ar da din bugetul Timisoarei bani pentru Catedrala Mantuirii Neamului, dar nu multi

TIMISOARA. Dupa ce in urma cu o luna Nicolae Robu spunea ca Timisoara nu poate onora cererea Patriarhiei Romane de a oferi 200.000 de lei pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului ce se inalta in Capitala pe sute de milioane de euro, acum primarul isi nuanteaza pozitia.

Si lasa sa se inteleaga ca nu este totusi exclus ca in bugetul orasului pe 2014, la care inca se lucreaza, sa fie cuprinsa o suma si pentru Catedrala Mantuirii.

Nu am prevazut pana in momentul de fata bani pentru viitoarea Catedrala a Mantuirii…  Daca vom prevedea, in orice caz suma nu va fi mare, pentru ca avem alte proiecte stringente si nu avem venituri suficiente„, a declarat astazi primarul Nicolae Robu.

In 20 decembrie 2013, edilul sef anunta ca i-a fost inaintata Primariei Timisoara, de catre Patriarhie, o cerere de sprijin financiar de 200.000 de lei pentru lacasul de cult. Nicolae Robu spunea ca nu sunt bani pentru a onora solicitarea.

Nu mai aveam rezerve sa mai alocam inca 200.000 de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului. Nu stiu ce va fi anul viitor, vom vedea cand vom intocmi bugetul. In text se spunea: va rugam sa sprijiniti Catedrala Mantuirii Neamului cu o suma de 200.000 de lei. Daca este legal, atunci putem accepta ideea de proiecte nationale sustinute de catre intraga tara. Vorbesc aici in principiu si nu in mod punctual. Nu cunosc situatia finatarii acestui obiectiv. Fiind vorba de un obiectiv national,cred ca ar trebui sa se aloce fonduri din bugetul national„, sustinea Nicolae Robu in 2013.

Primarul si-a nuantat pozitia in privinta alocarii de bani pentru continuarea constructiei de la Catedrala Mantuirii Neamului, dupa ce ieri consilierii judeteni au aprobat prin vot, in unanimitate, contributia Timisului in acest an cu 100.000  de lei la edificarea lacasului de cult.
Desi Patriarhia solicitase 300.000 de lei de la CJT, consilierii au decis ca nu pot aloca mai mult de o treime.

CITESTE SI: Timisul trimite bani pentru Catedrala Mantuirii Neamului. Ce suma au votat consilierii judeteni

Exit mobile version