Opinia Timisoarei

Nicolae Robu pune politistii locali sa numere cainii maidanezi din oras. Ce atributii noi are Politia Locala?

TIMISOARA. Satul de hainele de caini care misuna pe strazile din Timisoara, primarul Nicolae Robu pune si Politia Locala pe urmele lor. Oamenii legii vor avea astfel noi atributii: sa urmareasca maidanezii din oras si sa-i descopere pe cei care merg la adaposturi, iau maidanezi ca sa-i salveze de la moarte, apoi  ii elibereaza pe strada. In plus, ii ameninta cu controale pe cei care au adoptat caini.

„Am dat dispozitii Politiei Locale sa supervizeze cu atentie ce se intampla in oras si in privinta cainilor si sa incerce sa detecteze eventuale eliberari de caini in oras. In plus, am cerut sa se faca controale la persoanele si asociatiile care au facut adoptii. Tot politia locala face controalele cu informatii de la Danyflor. Vrem sa dam un semnal foarte ferm ca nu-si poate bate nimeni joc de orasul acesta, luand cainii spre ingrijire si in realitate lasandu-i liberi pe strada, pentru ca noi sa-i luam si sa-i ducem din nou in adapost”, a declarat primarul Timisoarei.

Primarul spune ca politistii locali pot intra oricand in casele oamenilor sa verifice cainii adoptati. In plus, in viitoarele contracte de adoptii va fi prevazuta o clauza ca cei care adopta sa-i primeasca pe oamenii legii, macar…. o data pe luna, spune Robu.

„Asociatiile si-au asumat o raspundere atunci cand au adoptat cainii. Se merge cu o echipa de control care va verifica daca acei caini adoptati mai sunt in ingrijire. Au voie sa intre, trebuie sa verifice ce s-a intamplat cu niste caini luati, vom avea grija in contractul de adoptie sa includem si o astfel de prevedere, o autoobligare a celor ce fac adoptia de a arata cainii unor echipe de control atunci cand li se cere. Putem stabili o data pe luna, sa nu fie oamenii agasati”, a declarat primarul.

Nicolae Robu spune ca nu stie cati caini mai sunt pe strazile din oras, iar contractul cu societatea de ecarisaj s-a incheiat deja. In orice caz, la nivelul Primariei Timisoara s-a facut si un recensamant al cainilor fara stapan.

„Nu cred ca dispunem de o informatie valida, pentru ca in ultima perioada, asa cum am mai spus, pe strazile Timisoarei au aparut o multime de caini, grupati in haite, ei nu au avut cum sa fie inventariati. In mod suspect, au aparut exact in perioada in care noi am declansat punerea in aplicare a legii, inclusiv prin eutanasiere, atunci cand cainii nu au fost luati din adapost pentru adoptie”, a spus Robu.

Potrivit primarului Nicolae Robu, desi contractul cu Danyflor a expirat, hingherii ridica in continuare patrupedele din oras. Cel putin urgentele.

Da, ridica in continuare sau, cel putin, ar trebui sa ridice Danyflor. Domnul Bere (n.r. directorul Directiie de Mediu) mi-a spus ca Danyflor a acceptat sa ridice si alti caini, nu numai cei ce apar in situatii ce comporta urgente. Din pacate, s-a intarziat cu licitatia, e o greseala ca nu s-a lansat mai din timp„, a conchis Robu.

Reprezentantii Primariei Timisoara lucreaza acum la licitatia pentru desemnarea unei noi societati de ecarisaj. Cu ocazia aceasta, scapa de o grija si paseaza in grija societatii responsabilitatea in cazul in care o persoana muscata de caine da in judecata municipalitatea.

CITESTE SI: Timisorenii muscati de maidanezi pe strazi vor primi despagubiri de la hingheri, nu de la Primarie! Pozele cainilor prinsi ajung pe internet

Exit mobile version