Opinia Timisoarei

Nicolae Robu pune artari in Timisoara, tura a doua de palmieri mai asteapta. Intre timp, se taie copacii din Piata Victoriei pentru ca s-au uscat. Pe cine da vina primarul!


TIMISOARA. Primarul Timisoarei anunta cu mandrie: „continua campania de infrumusetare a orasului”. Se planteaza alti 42 de copaci in mai multe zone. Cat despre o a doua tura de palmieri anuntati, acestia mai asteapta pentru ca primarul „nu s-a ocupat deocamdata de asta”.

Cu toate astea, muncitorii firmei contractate de municipalitate s-au apucat sa taie copacii din Piata Victoriei, plantati in fata teraselor. Pentru ca…s-ar fi uscat. Edilul sef al Timisoarei spune ca de vina sunt cei care au magazine in zona si  care arunca la radacinile arborilor apa cu care fac curatenie.

CITESTE SI: Palmisoara isi merita titlul: Nicolae Robu vrea sa puna si mai multi palmieri in oras. Aduce a doua tura de arbori exotici in Timisoara

„In cadrul campaniei de infrumusetare a orasului mai plantam 42 de pomi. E vorba de artari, in zone unde am avut pomi, dar s-au uscat: 15 bucati pe bulevardul Ferdinand, 18 in Piata Victoriei – nu stiu daca ati remarcat, sunt foarte multe alveole fara pomi, 4 pe strada Asanesti si 5 pe 20 Decembrie”, a anuntat primarul Nicolae Robu.

Cat despre noii palmieri, edilul nu s-a decis inca unde sa-i amplaseze. „Nu am deocamdata locatie, am spus ca Horticultura i-a achizitionat pentru a-i comercializa si o sa vedem unde ii mai punem si in Timisoara, dar deocamdata nu m-am ocupat de asta”, a explicat Robu.

Nicolae Robu, sabotat de patronii de terase si magazine!

Edilul este ferm convins ca timisorenii care au magazine in centrul orasului il saboteaza si arunca apa cu chimicale la radacinile copacilor, pentru ca acestia sa se usuce si sa fie taiati. Nu are insa dovezi!

„Din pacate, se pare ca cei din Piata Victoriei s-au uscat din cauza ca unii dintre cei cu activitati comerciale in zona au aruncat apa imbibata cu chimicale, apa folosita la curatenie, in acele alveole. Analiza la radacina a pomilor a condus la aceasta concluzie. Deocamdata nu avem dovada cine a facut lucrul acesta, insa domnul director Dragila (n.r. directorul Horticultura) mi-a spus ca vazand cum arata la radacina si chiar simtind un anumit miros al pamantului de la radacina, a ajuns la aceasta concluzie. Pomii sunt udati, sunt udati dimineata, de la ora 5:00 incepand, in acest sezon, si pana pe la 10:00. Cea mai mare parte a lucrarilor de udare se desfasoara in zori, unele flori sunt udate si peste zi, printr-un sistem de irigatie la radacina”, a explicat serios Robu.

FOTO! Plaja la palmierii primarului Nicolae Robu din ‘Palmisoara’. Timisorenii s-au distrat ca la mare la Plaja Munky Funky!

 

Exit mobile version