Opinia Timisoarei

Nicolae Robu, oficial candidatul PNL la Primaria Timisoara: Ies la lupta si imi depun candidatura pentru un nou mandat

TIMISOARA. Fostul primar al municipiului Timisoara, Nicolae Robu, a anuntat ca are sustinerea PNL pentru a candida pentru un nou mandat de primar.

CITESTE SI: Lupta primarului Dominic Fritz cu ‘mafia’ si ‘interlopii’ care au ocupat malurile Begai, la Timisoara: Le-a luat mocheta si a curatat boschetii, pentru ca n-avea ce sa demoleze

”Candidatura mea, aprobata cu vot unanim in forurile de conducere BPJ Timis si BPL Timisoara. Este un lucru deja stiut ca dupa pierderea alegerilor in 2020, am considerat ca 22 de ani in cele mai inalte functii de conducere universitare -Prorector si Rector- urmati de 8 ani ca Primar, ani de dedicare trup si suflet, de daruire de viata din viata mea pentru onorarea asumarilor, mi-au fost de ajuns si e timpul sa-mi vad si eu mai mult de viata mea privata, mândru de ce-am lasat in urma-mi, si in universitate si in oras si profund impacat.Vazând insa, zi cu zi, ca orasul a ajuns pe mâna unui individ nedemn de a-i fi in frunte (…), mi-am zis: eu nu pot asista pasiv la asa ceva! Prin urmare, ies la lupta si imi depun candidatura pentru un nou mandat”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

Robu a precizat ca prima sa optiune a fost sa fie candidatul PNL la Primaria Timisoara, iar a doua sa candideze independent.

”Am declarat public toate acestea, mentionând ca prima optiune este sa candidez din partea PNL, iar a doua, sa o fac ca independent. Ei bine, dupa aproape trei ani in care am dus de unul singur o lupta crâncena impotriva raului abatut asupra orasului (…), mi s-a propus de catre conducerea Filialei Timis a PNL sa facem din nou echipa impreuna, eu din postura de candidat PNL. Trecând peste tot ce a fost, in timp, negativ, in relatiile mele cu diversi colegi liberali, in conditii de reciprocitate, am acceptat, considerând ca asa e intelept, ca a ne irosi in mize marunte ar fi pagubos pentru toti si ca benefica e doar actiunea unita, cu tinte mize mari, precum câstigarea pe linie a alegerilor din 2024”, a transmis Nicolae Robu.

Fostul edil a precizat ca a primit votul unanim a conducerii PNL Timis pentru a candida.

”Ieri, 01.11.2023, reunite in sedinta comuna, Biroul Politic Local Timisoara si Biroul Politic Judetean Timis ale PNL au votat propunerea Presedintelui PNL Timis Alin Nica si Secretarului General PNL Timis Danut Groza ca, date fiind rezultatele mai multor sondaje, ultimul din iunie-iulie 2023, subsemnatul sa fiu desemnat candidat din partea PNL la functia de Primar al Timisoarei. Propunerea a fost aprobata cu unanimitate de voturi. Am multumit si multumesc colegilor pentru aprecierea si increderea din spatele acestui vot si ii chem la munca si la lupta!”, a scris Robu.

Nicolae Robu a fost primar al municipiului Timisoara timp de doua mandate, in perioada 2012 – 2016 si 2016 – 2020. In anul 2020 el a pierdut cel de-al treilea mandat in fata candidatului USR, Dominic Fritz.

Exit mobile version