Opinia Timisoarei

Nicolae Robu: ‘Nu poti sa faci avere in Romania, daca esti cinstit! Nu poti sa ajungi multimilionar, daca nu ai trisat! Cine a ajuns sus de tot, a trisat! Nu poti sa castigi fabulos la o afacere fara sa trisezi’. Interviu VIDEO cu primarul liberal din Timisoara

TIMISOARA. S-au implinit 3 ani de cand Timisoara se afla sub obladuirea primarului Nicolae Robu. Edilul-sef dezvaluie, intr-un interviu VIDEO acordat opiniatimisoarei.ro, care este principalul esec din mandatul lui de pana acum.

Aceasta, cu toate ca sustine ca este perfect normal sa nu isi enumere esecurile.

„Ca imi punctez realizarile, e firect sa o fac! Ca nu vorbesc despre nerealizari, e la fel de normal”, spune Robu.

Cu toate ca nu vrea sa isi recunoasca esecurile in fata timisorenilor, Nicolae Robu recunoaste, pentru opiniatimisoarei.ro, ca „cea mai mare nerealizare este ca nu am atras fonduri pentru centura de sud si pentru un stadion nou”. Mai ales in conditiile in care le-a promis in campania electorala.

Primarul Timisoarei vorbeste si despre problemele pe care municipalitatea le are cu santierul din Cetate, dupa ce pietrarii au plecat la sa adune fanul, la casele lor, in loc sa paveze centrul istoric al orasului. Riscam sa pierdem banii, dar Robu sustine ca asta nu este grija timisorenilor.

„Nu vom ajunge sa dam banii europeni inapoi pentru reabilitarea centrului istoric, pentru ca eu stiu sa gestionez proiecte! Cum? E treaba mea cum o voi face! Nu e responsabilitatea timisorenilor, e responsabilitatea primarului! Daca Doamne Fereste!, daca se intampla ceva rau, o sa ma adaptez, ca nu se prabuseste lumea peste noi, sa fim sanatosi, asta conteaza”, precizeaza edilul.

Timisoara s-a facut de ras in toata tara cu cel mai ingust traseu pentru biciclisti, dar si cu pista de biciclete care trece prin restaurant. Robu sustine ca nu e vina primarului…

„La acea pista de biciclete de 35 de cm ce vina are primarul? Acolo strada era mai ingusta decat aparea in proiect. Problema e ca executantul trebuia sa opreasca lucrarile si sa vorbeasca cu proiectantul si cu primaria si sa nu o mai faca, daca nu era loc. Sigur ca ei au facut o prostie acolo. Dar nu avem cum sa nu-i mai primim la licitatii daca au gresit atunci, ca nu ne permite legea”, spune Nicolae Robu.

Jurnalistul opiniatimisoarei.ro, Ciprian Voin, a atacat si problema firmelor liberale care castiga foarte multe licitatii la Primaria Timisoara. Raspunsul edilului liberal?

„Nu este adevarat ca doar liberalii castiga licitatii la Primaria Timisoara! Sigur ca sunt si liberali… Dar, Doamne Fereste!, unde am ajuns? Ati vrea sa fie pedepsiti liberalii ca au aceeasi culoare politica cu mine? Pai castiga liberalii ca sunt cei mai buni!”, considera primarul.

In cei 3 ani de cand Robu e in fotoliul de primar, institutia de pe C.D. Loga a fost vizitata si de DNA… Edilul-sef sustine insa ca nu are nicio problema cu DNA.

Recunoaste si ca nu asculta de nimeni cand vine vorba de comunicare.

„Eu nu am semnat nicio vanzare pe Legea 112. Absolut sigur! Eu nu am nicio problema cu DNA-ul! Eu am interzis sa se vanda bunurile Timisoarei. Eu, in tot ceea ce fac, decid cum cred eu de cuviinta, pentru ca eu raspund! Ascult, atunci cand mi se pare ca ceea ce mi se sugereaza este potrivit, fac asa cum mi se sugereaza, cand nu, nu! Mai ales la relatia de comunicare, acolo tot de capul meu fac”, dezvaluie Nicolae Robu.

Intaiul gospodar al Timisoarei considera ca este imposibil sa faci avere in Romania daca esti cinstit. Le transmite timisorenilor ca are acasa aceeasi masina second-hand cumpara in 2011. La lucru insa, primarul Timisoarei se deplaseaza cu un Mercedes donat de una din societatile din subordinea municipalitatii.

„Eu in 2011 am castigat cu 80.000 de lei mai mult ca in 2014! E culmea culmilor… Eu sunt cu aceeasi masina second-hand din 2001, am acelasi apartament la bloc din 1991. Nu poti sa faci avere in Romania daca esti cinstit! Nu poti sa faci avere peste un nivel, nu poti sa devii multi milionar daca nu ai trisat la un moment dat! Cine a ajuns sus de tot, a trisat la un moment dat! Nu poti sa castigi fabulos la o afacere fara sa trisezi”, conchide Nicolae Robu.

Despre toate aceste subiecte, pe larg, dar si despre multe altele, aflati din interviul VIDEO pe care primarul Timisoarei l-a acordat jurnalistului opiniatimisoarei.ro, Ciprian Voin!

Vedeti si raportul oficial prezentat de Nicolae Robu, la 3 ani de mandat!

Exit mobile version