Opinia Timisoarei

Nicolae Robu nu este fanul pasarelelor de sticla din proiectul Michelangelo 2, in Complexul Studentesc

TIMISOARA. „Aproape sigur”, in 2014 vor incepe lucrarile la proiectul Michelangelo 2, anunta conducerea Primariei Timisoara. Este vorba despre un proiect conex celui de construire a pasajului subteran din intersectia Michelangelo, care prevede, practic, si ridicarea a 2 pasarele de sticla pentru studenti si elevi, in fata Liceului Ion Vidu si in fata Cantinei Politehnicii.

Conform proiectului, ar urma sa fie desfiintate trecerile de pietoni de pe strada Cluj si Aleea F. C. Ripensia, deasupra ridicandu-se 2 pasarele. Proiectul este unul mai vechi, de pe vremea fostei administratii, pentru care specialistii din Primarie spera sa obtina fonduri europene.

Primarul Nicolae Robu nu se declara insa un fan infocat al acestor pasarele, cu toate ca proiectul a fost depus pentru fonduri europene si are toate sansele sa primeasca finantare din acest exercitiu financiar, chiar banii ramasi de la proiectul Amenajare complex rutier Michelangelo, acesta fiind castigat la licitatia cu o suma mult mai scazuta decat cea estimata.

Intrebat daca Primaria Timisoara a cerut ca banii ramasi sa fie desemnati proiectului Michelangelo 2, edilul a afirmat ca s-a facut o solicitare.

„Da, avem o solicitare in acest sens si sunt sanse mari sa se materializeze. Aproape sigur ca vom incepe la anul si lucrarile la Michelangelo 2. Sunt prevazute 2 pasarele de sticla, dar inca nu ma pot pronunta daca vom realiza proiectul in forma sa initiala sau daca vom face niste modificari in privinta aceasta a pasarelelor. Nu sunt fan al acelor pasarele de sticla, proiectul este facut cu ele, dar eu nu sunt incantat de aceasta solutie. Vom vedea daca o vom implementa sau vom gasi o posibilitate de modificare a proiectului”, a spus, pentru opiniatimisoarei.ro, Nicolae Robu.

Cu toate astea, acum mai bine de un an, edilul sef spunea raspicat ca se impune construirea de pasarele.

„In coroborare cu pasajul Michelangelo, se vor creea conditii pentru o alta viteza, astfel ca se impune construirea de pasarele”, afirma atunci Robu.

Michelangelo 2 inseamna extinderea strazilor Negoiu si Ripensia la cate 3 benzi, reamenajarea strazii Cluj si construirea a doua pasarele, din sticla, pentru studenti si elevi, in fata Liceului Ion Vidu si in fata Cantinei Politehnicii. Valoarea estimata a lucrarilor este de 7 milioane de euro.

CITESTE SI: FOTO si VIDEO 3D! S-a pus piatra de temelie la pasajul subteran de sub intersectia Michelangelo cu Parvan. Studentii vor avea pasarele de sticla in Complex

Exit mobile version