Opinia Timisoarei

Nicolae Robu: M-am saturat, cu asa ceva nu m-am mai confruntat, este o situatie infioratoare

TIMISOARA. Capitala Banatului se confrunta cu o situatie fara precedent, care l-a adus la disperare chiar si pe primarul Nicolae Robu. Edilul-sef sustine ca s-a saturat de situatia infioratoare si ca va face tot ce-i sta in putinta sa o rezolve.

Vorbim despre problema spatiilor de verzi din oras, care au ramas in grija nimanui, dupa ce contractele cu firmele care se ocupau de ele au expirat. Inca de anul trecut. Reprezentantii Primariei Timisoara au incercat sa le dea in grija societatii Horticultura, insa pana la urma consilierii locali au decis sa organizeze licitatie. Horticultura se ingrijeste acum doar de spatiile verzi si parcurile din centrul orasului. Zeci de parcuri, locuri de joaca si spatii verzi au ramas neingrijite. Dupa cum opiniatimisoarei.ro a informat deja, conducerea primariei a apelat la detinutii de la penitenciar, carora le deconteaza lucrarile in urma unui contract mai vechi.

CITESTE SI: Mai avem nevoie si de iarba? Timisoara, invadata de buruieni. Cine le taie?

In vreme ce de parcurile care nu sunt in buricul targului nu se ingrijeste nimeni, autoritatile locale au decis sa mai dea 1 milion de euro societatii Horticultura pentru a le infrumuseta pe cele din centrul orasului. In sedinta ordinara de vineri, consilierii locali au fost de acord cu suplimentarea sumei pe care o primeste Horticultura: de la aproape 500.000 de euro la aproape 1,5 milioane de euro. Practic, societatea incaseaza 1 milion de euro in plus pentru a se ocupa de spatiile din centru pana in vara.

Primarul Nicolae Robu sustine ca s-a saturat de situatie, insa nu are de ales, asa ca apeleaza la puscariasi.

„Vom avea lucrari de interventie cu forta de munca de la penitenciar, in limita competentelor pe care aceasta forta de munca le are. Pana nu ajungem sa semnam contracte in urma licitatiilor, nu putem avea alte interventii, pentru ca ar fi ilegale”, a explicat Robu.

Specialistii Primariei Timisoara au intocmit deja caietul de sarcini si pun la punct acum ultimele detalii, dar si cateva clarificari pentru a putea demara licitatia. Edilul-sef crede ca vom avea castigatori in… 4 luni.

„Este realist termenul, nu este sigur, dar este realist. Dupa experientele negative pe care le avem cu licitatiile, este greu de spus ce este realist si ce nu. Pot doar sa fiu optimist si sa sper ca vom reusi sa finalizam licitatiile cat se poate de repede. Ca m-am saturat… cu asa ceva nu m-am mai confruntat, este o situatie infioratoare. Pe de o parte, spatiile verzi necesita interventii, vine primavara, pe de alta parte eu nu pot face ilegalitati, prefer sa fiu injurat pentru cum arata spatiile verzi”, a conchis primarul Nicolae Robu.

Ramane de vazut cat de repede se vor misca specialistii din Primaria Timisoara si daca intr-adevar in 4 luni vom avea castigatori la licitatii, care vor fi desemnati tot pe sectoare, ca si pana acum.

Exit mobile version