Opinia Timisoarei

Nicolae Robu le raspunde protestatarilor din Piata Unirii: Sunteti penibili! Imagini cu trasarea parcarilor si a drumului pentru masini

TIMISOARA.  Nicolae Robu le-a raspuns timisorenilor care au protestat dimineata imprastiind cruci in care au batut in cuie poze cu chipul primarului, in Piata Unirii, care a fost redeschisa traficului rutier.

CITESTE SI: Poze cu portretul lui Nicolae Robu infipte in cruci de lemn, capcane pentru masini in Piata Unirii. Protest fata de deschiderea circulatiei

Edilul a spus ca protestatarii sunt penibili si ca sunt aceiasi care au mai protestat si in Piata Balcescu, dar si la palmieri, in vara.

Sunt la fel de penibili ca si atunci cand au facut gesturi similare in Piata Balcescu si cand au protestat impotriva palmierilor, pentru ca sunt aceiasi. Sunt multe proteste, dar foarte putini protestatari„, a declarat Robu.

Primarul crede ca nu toti timisorenii sunt impotriva lui si ca marea majoritate apreciaza ca el se preocupa de oras si ca doar un numar mic de oameni protesteaza fata de deciziile sale, aceiasi care protesteaza si fata de gazele de sist sau a exploatarilor de la Rosia Montana.

As vrea sa formulam corect, un numar de timisoreni, care oricum protesteaza fata de Rosia Montana, fata de gazele de sist sunt directionati sau cel putin incearca sa ii directioneze sa profite de prezenta lor la mitingul de protest si vizavi de aceasta masura de deschidere a unei cai de tranzit in Piata Unirii in mod temporar pentru ca vreau sa fie raspicat spus. In Piata Unirii se va scoate toata piatra, vor fi lucrari de reabilitate la utilitatile din zona si desigur, in final se va repava strada cu piatra naturala si de asemenea vor fi si portiuni unde va trebui sa o schimbam pentru ca este uzata. Nu se pune problema, nu s-a pus nicio clipa si nici nu se va pune ca Piata Unirii sa aiba un alt satut decat cel de pana acum, de zona pietonala, de zona loisir a Timisoarei, dimpotriva, alaturi de Piata Unirii vom face pietonale inca trei piete din Timisoara. Orientarea noastra este exact inspre ceea ce am vazut ca le place cetatenilor. Insa, inainte de a sapa acolo, de a da totul peste cap, nu vad cu ce ar fi cineva deranjat daca oferim un serviciu pentru timisoreni, in primul rand, nu pentru altcineva. Serviciul acesta de a-si putea parca masinile in zona. Nu se circula cu masini mari. Cand se vor face lucrari, inevitabil vor trebui sa intre in Piata Unirii si masini mari, tot felul de utilaje care au de efectuat lucrari. Acum trec doar masini mici care nu au niciun efect asupra cladirilor. Este vorba de o distanta foarte mica, unde se va circula cu viteza redusa, avem grija sa nu ajunga masini in apropiere de Liceul lenau, nu se intampla nimic negativ, de fapt, dar unora le place sa instige la proteste, iar unora le place sa protesteze. Eu cred ca timisorenii multi, cei foarte multi, apreciaza ca ne preocupa sa le oferim cat mai multe conditii bune in oras„, a spus Robu.

Intrebat cand vor incepe lucrarile in Piata Unirii, Robu nu a putut anunta o data sigura, insa a spus ca acolo treaba va merge mai repede deoarece nu se vor gasi vestigii arheologice.

Mi-e greu sa spun, probabil la primavara, noi dorim cat mai devreme, pentru ca am vrea sa facem ce e de facut, vrem sa deschidem cat mai repede Piata Unirii. Acolo nu avem ce vestigii sa descoperim pentru ca acolo nu demult s-a sapat si se stie ce este de fapt„, a mai spus Robu.

Angajatii primariei au lucrat toata dimineata sa delimiteze zona pietonala de cea rutiera in Piata Unirii, iar primele masini s-au parcat inca de noaptea trecuta pe pavajul din fata Domului Catolic

In Piata Unirii a fost deschisa circulatia rutiera, dupa aproximativ jumatate de secol. Masinile pot patrunde in piata dinspre strada Gheorghe Lazar si pot traversa piata, cu viteza redusa, prin fata Palatului Baroc, pana langa Tribunalul Timis. Deja zona a fost marcata, fiind delimitate locurile de parcare, zona pietonala si spatiul pe unde trec masinile.

FOTO: Virgil Simonescu

Exit mobile version