Opinia Timisoarei

Nicolae Robu, lansat oficial in lupta pentru Primaria Timisoara. Alfred Simonis, amintiri din vremea cand se contrau in Consiliul Local. Foto

TIMISOARA. Nicolae Robu a pornit oficial in lupta pentru castigarea Primariei Timisoara, din partea PSD-PNL, si si-a prezentat, sambata, planurile pentru dezvoltarea orasului in fata colegilor social-democrati si liberali.

Avandu-i alaturi pe Alfred Simonis, candidat la presedintia Consiliului Judetean Timis, dar si pe Vasile Blaga, Cristian Busoi, Marilen Pirtea si seful de campanie, antreprenorul Ionut Gaita,  Nicolae Robu a tinut un discurs in care cu greu si-a stapanit lacrimile, fiind emotionat in mai multe randuri de atmosfera din sala si momentele surpriza.
Manfred Weber, presedintele Partidului Popular European, a transmis un mesaj video de sustinere pentru Nicolae Robu.

Alfred Simonis a inveselit asistenta cu amintiri din vremea cand era consilier local la Timisoara si obisnuia sa-l provoace pe Nicolae Robu.

Aceste doua partide mari, cele mai mari partide din Romania si, aproape de fiecare data, cele mai mari partide din Timis, au avut o relatie complicata in ultimii ani. Si e firesc sa fie asa. Au trecut 10 ani de cand eram liderul consilierilor locali PSD si il atacam in fiecare sedinta pe Nicolae Robu, incercand sa-l enervez si sa-l fac sa-mi raspunda, astfel incercand sa-mi cresc notorietatea… eram la inceput de viata politica. Cine isi imagina ca vom candida, dupa 10 ani, impreuna, unul pentru primaria Timisoara si altul pentru Consiliul Judetean”, a spus Alfred Simonis.

Nicolae Robu si-a amintit si el de rivalitatea din CLT, insa a tinut sa precizeze ca a pus in cui orgoliile de altadata.

Sa ma duc in urma cu.. cati ani, draga Freddy? Cu vreo 10 ani, da? Da, s-a schimbat foarte mult de atunci. Ma provoca non-stop in sedintele de Consiliul Local si eu, in naivitatea mea, nu realizam ca el, de fapt, are o tinta, pe care a marturisit-o acum, si muscam.
Ma ambalam, reactionam asa cum face omul cand pune prea mult suflet si simte ca nu e lasat sa faca ceea ce el cu tot sufletul…. Sau, ma rog, ca nu e lasat e prea mult spus. E boicotat, cat de cat. E mult schimbat, dar vreau sa spun ca si eu sunt mult schimbat.
A mai incercat sa ma provoace nu demult, acum vreo luna-doua. Ati vazut vreo reactie din partea mea? Nu. Nici la el si nici la altcineva. Nici macar cand nu ma simt respectat. Acea infrangere din 2020 mi-a prins foarte bine, credeti-ma!„, a marturisit Nicolae Robu.

Fostul edil, dornic sa revina pentru un al treilea mandat in fruntea Timisoarei, a spus ca nu mai vrea sa faca politica, ci administratie pentru oras.

A vorbit despre proiectele pe care vrea sa le implementeze la Timisoara.
Printre acestea, largirea la 6 benzi a bulevardelor Sagului, Aradului, Torontalului si Buziasului, cumpararea de noi mijloace de transport in comun, dar si eliminarea abonamentelor pentru parcarile din cartiere si taxarea in celelalte zone Timpark doar pana la orele 17.00. Nicolae Robu a vorbit si despre un complex sportiv pentru copiii care practica diferite sporturi si sali de repetitie si spectacole in pasajul subteran de sub Piata Operei, unde se va infiinta si un Muzeu al Muzicii timisorene, dupa o idee a lui Ilie Stepan, dar si despre amenajarea de noi crese, gradinite si parcuri.
Tuturor acestora li se adauga organizarea la Timisoara a mai multor festivaluri: Timfloralis, Festivalul Inimilor, Rock for Revolution, Blues pentru Timisoara, Diskoteka, Festivalul International de Literatura si altele.

„Vom avea o relatie excelenta intre cele doua institutii – Primaria si Consiliul Judetean – o relatie care este fundamentala pentru dezvoltarea judetului Timis si a municipiului Timisoara. PSD ii acorda intreg sprijinul domnului Nicolae Robu pentru a castiga alegerile pe 9 iunie si pentru a dezvolta acest municipiu in continuare!”, a transmis Alfred Simonis, seful Camerei Deputatilor si lider al PSD Timis, candidat la presedintia Consiliului Judetean Timis.

Exit mobile version