Opinia Timisoarei

Nicolae Robu interzice magazinele second-hand in zona centrala a orasului. Primarul compara Timisoara cu Berlinul

TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu le-a pus gand rau celor care si-au deschis afaceri cu marfa second-hand. Edilul vrea sa le interzica functionarea acestor magazine in zona centrala a orasului, atat in Piata Victoriei, cat si in zona Cetate.

„Daca respectam orasul, trebuie sa interzicem comercializarea produselor second-hand in zona centrala a orasului”, le-a explicat primarul consilierilor locali in sedinta ordinara de joi, atentionand ca va intocmi un proiect de hotarare care se va afla pe mesele alesilor la urmatoarea sedinta.

„Am fost uimit sa vad ca in centrul orasului nostru se dezvolta tot felul de activitati comerciale care evident ca sunt legale, dar care nu se potrivesc pentru centrul unui oras cu pretentii. Spre exemplu magazinele second-hand. Reprezinta unitati care fac comert si au aprobare sa faca comert, dar nimeni nu s-a gandit ca s-a ajuns ca in Timisoara comertul sa insemne producere second-hand tocmai in centru. Vom defini o arie a zonei centrale, in care se vor interzice magazinele second-hand. Vor fi interzise si alte tipuri de activitati”, a explicat Robu.

Mai mult decat atat, primarul a comparat Piata Victoriei din Timisoara cu marile bulevarde ale Berlinului, pe care nu se gasesc magazine second-hand, in viziunea lui.

„Vom face o explorare a zonei sa vedem ce sare in ochi ca nu cadreaza cu un centru al unui oras cu pretentii. Daca ne uitam ce fel de activitati comerciale sunt pe bulevardele centrale ale Berlinului, spre exemplu, atunci putem vedea ca e cu totul si cu totul altceva decat vedem in Timisoara. Or noi avem pretentia ca Timisoara este un oras de top, este un oras competitiv in raport cu alte orase europene sau din alte parti ale lumii”, a conchis Robu.

Exit mobile version