Opinia Timisoarei

Nicolae Robu, in vizita pe strada Azurului, ‘chelita’ de copaci pentru parcari. Ce se intampla cu fantana din Soarelui?

TIMISOARA. Dupa ce i-a numit isterici pe timisorenii care au avut de comentat ca muncitorii trimisi de primarie taie copaci sa faca parcari, primarul Nicolae Robu a mers pe strada Azurului din cartierul Soarelui pentru a le arata timisorenilor cum se prezinta strada dupa asfaltare si amenajare.

„Am creat 93 de locuri de parcare, inainte oamenii parcau pe unde apucau”, a spus Robu, mandru, in timp ce se plimba pe strada, doar doar intalnea vreun localnic multumit. In drum spre piateta din Soarelui, primarul s-a oprit sa faca cu mana unei timisorence care privea intreaga scena de pe geamul apartamentului.

Langa scoala din cartier, edilul s-a oprit din nou si a stat de vorba cu copiii, aflati in curtea scolii la joaca, pe care i-a intrebat daca le place cum arata strada si le-a promis in scurt timp o fantana „artistica” in fata scolii.

Cat despre copacii taiati, primarul sustine ca oricum erau prea multi in zona si ca au fost plantati in locul lor mesteceni inalti, foarte aproape de blocuri.

„Noi am plantat si plantam cel putin 10 copaci pentru fiecare copac taiat. In unele locuri plantam si 15. Nu as putea sa spun cati au fost taiati aici, nu foarte multi, cativa copaci, sub 10, in mod sigur. Am plantat mesteceni inalti, ei au 6 metri inaltime si vor avea coroana crescuta controlat. Avem locuri in care sunt si mai aproape de blocuri, au fost de dinainte pusi si am vazut ca nu au nicio problema. Vor fi foarte frumosi”, a declarat Robu.

Va reamintim ca la sfarsitul anului trecut mai multi timisoreni s-au revoltat cand au vazut muncitorii primariei cu drujbe, pregatiti sa taie, spuneau ei, copacii sanatosi de pe strada Azurului.

CITESTE SI: Taierile de copaci din cartierul Soarelui din Timisoara continua! Castani si frasini au cazut sub drujbele muncitorilor. FOTO!

Pe strada au fost amenajate acum si trotuare, locuri de parcare, dar s-a turnat si asfalt nou. Reprezentantii Primariei Timisoara sustin ca oamenii nu au cerut piste de biciclete, dar daca ar fi nevoie, le-ar trasa pe trotuare. Problema este insa ca bordurile sunt extrem de inalte si cu siguranta biciclistii vor alege sa circule pe carosabil, nu printre oameni pe trotuare. Pe Azurului au fost plantati, potrivit reprezentantilor primariei, 41 de mesteceni si 6 tei. S-au investit putin peste 400.000 de lei, aproape 90.000 de euro, pentru o suprafata de 216 metri.

Cat despre fantana din piateta, timisorenii care locuiesc in zona mai au de asteptat pana sa fie functionala. Nici macar nu a fost aprobat proiectul de consilierii locali. Oricum, Robu a reiterat ideea ca fantana „artistica” va avea tasnitori dispuse ca si cum ar fi pe razele soarelui.

Exit mobile version