Opinia Timisoarei

Nicolae Robu ii obliga pe timisoreni sa-si vopseasca blocurile si casele in culori vii! Nu spune cand vom scapa de praful din oras ca sa le mentinem

TIMISOARA. Incet incet, odata cu programul de reabilitare a blocurilor pe fonduri europene, Timisoara va avea si un regulament al culorilor de pe cladiri. Primarul Nicolae Robu vrea sa-i oblige pe timisoreni sa nu isi mai vopseasca blocurile sau casele in culori inchise, ci sa foloseasca nuante mai deschise, mai vii, mai… senine.

Primarul Timisoarei ne-a marturisit ca in primavara va incepe efectiv reabilitarea blocurilor. Cei care s-au inscris deja in proiect vor fi primii care vor respecta acest regulament al culorilor.

„Primele vor incepe in primavara sa fie reabilitate. Deocamdata se instrumenteaza proiectele noastre la Agentia de Dezvoltare Regionala, dar sunt toate conditiile ca un numar de blocuri pentru care valoarea proiectelor este de peste 10 milioane de euro, sa intre in reabilitare in primavara”, a spus Robu, pentru opiniatimisoarei.ro.

Edilul l-a insarcinat deja pe arhitectul-sef Ciprian Cadariu, care a castigat recent concursul pentru functia de arhitect-sef al Timisoarei, sa puna la punct un regulament in acest sens. Primarul e decis: sa fie culori pastelate, ca la Viena.

„Domnul arhitect sef Cadariu are sarcina de la mine sa pregateasca un regulament al culorilor in Timisoara. Nu vrem sa mai permitem sa se foloseasca orice fel de culori oriunde, in tot orasul am vrea sa avem o armonie culoristica. Mergem in mod predilect pe culori deschise, pe culori senine. Daca vorbim ca Timisoara este Mica Viena, atunci trebuie sa ne uitam cum arata cladirile din Viena. Acolo nu vezi cladiri cenusiu inchis, maro inchis, verde inchis, acolo vezi cladiri in culori pastelate, foarte deschise, de multe ori chiar la nivel de alb. Regulamentul intra cu siguranta din anul 2014 in functiune”, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, Nicolae Robu.

Exit mobile version