Opinia Timisoarei

‘Nu vreau sa calculez, ca vede sotia. Cei de la ISC au primit o comanda’. Primarul Timisoarei, furios ca isi da salariul pe amenzile de la Inspectoratul de Stat in Constructii pentru lucrarile din oras. Video

TIMISOARA. Se poarta un adevarat razboi intre Inspectoratul de Stat in Constructii si Primaria Timisoara. Cel putin, asa crede primarul Nicolae Robu, care spune ca, in ultimul an, institutia a pus tunurile pe municipalitate si il amendeaza pentru fiecare lucrare ce se face in oras. Iar edilul este convins ca totul se inampla in urma unei ‘comenzi’.

„Ce se intampla acum in relatia institutiilor statului, intre ISC si Primaria Timisoara, este pur si simplu o sfidare. Eu nu stiu ce au in cap acesti oameni. Poate au primit o comanda de undeva. De un an sunt… nici nu pot sa va spun cate amenzi date Primariei Timisoara. La fiecare lucrare, indiferent ce se face, se cauta nod in papura. Vin si incearca sa demonstreze ca nu stiu ce nu s-a respectat si dau amenzi”, a spus primarul Nicolae Robu.

Ultima situatie de acest gen s-a intamplat in cazul lucrarilor din zona centrala. Pentru lucrarile din zona Punctelor Cardinale, reprezentantii Primariei au primit un proces verbal din care rezulta faptul ca institutia nu ar fi primit acordul vecinilor pentru a face lucrari si ca ar fi intervenit inclusiv pe un tronson de drum aflat in proprietatea Consiliului Judetean.

„Sunt numai aberatii… Una dintre ele e ca ne cere acordul locatarilor. Scrie in procesul verbal. Nu trebuie sa facem absolut nimic, numai sa primim amenda. S-a intocmit un proces verbal de constatare, dar in momentul in care ti se cer datele de buletin, urmeaza amenda, ca sa gasim acasa, sa vada vecinii, ca am fost amendati. Nici ei nu stiu exact despre ce fasie de drum e vorba. Sub Bastion, acolo ar fi problema… „, a spus Culita Chis, directorul Directiei Tehnice din cadrul Primariei.

„Acum in zona centrala. De la Punctele Cardinale pana in zona primariei. N-am primit atatea felicitari si multumiri pt nicio lucrare din oras, cat pentru acestea. Orice om cu minte limpede vede cat de bine se circula si aspectul mult mai modern al intregii zone.

Ne-am trezit cu un proces verbal de constatare, cica s-a intrat pe domeniul Consiliului Judetean, in zona Punctelor Cardinale, unde este o fasie undeva, nici nu stiu care e. Nu sunt inscrise strazile in cartea funciara, dar este HG care publica lista de strazi. Tot ce este lista de strada este, in principiu, in administrarea administratorului drumurilor intralocale, care este municipalitatea. Pai, cum sa facem, sa lasam o fasie fara interventie? Este pregatita contestarea in instanta a acestui proces verbal. Au mai fost si altele, am mai si pierdut in instanta, pentru ca mai sunt scapari, dar nu sunt de rea credinta. Ce sa facem? Sa stricam acea fasie care apartine CJT, sa o aducem in forma initiala?

Conteaza ca se spune ca in acea zona a Punctelor Cardinale o fasie de teren apartine CJT. Eu nu am primit de la CJ nicio reclamatie, nu stiu… se autosesizeaza sau habar n-am.

Imi spune domnul director Chis ca s-a cerut acordul vecinilor pentru interventia la drum. Pai care vecini?… Nu stiu. E ostentativ. Sigur ca trebuie sa fim controlati, sa nu fiu inteles gresit. Dar cand vezi ca numai aici si numai de un an se intampla, e clar ca e rea credinta. Este vorba despre o comanda venita de undeva, de rea credinta. Pentru ca unii sufera pentru ce se intampla in orasul nostru, de aceea ne tergiverseaza”, a adaugat Nicolae Robu.

Edilul se plange si de faptul ca isi da salariul de primar pe amenzile primite de la Inspectoratul de Stat in Constructii.

„Am primit nu stiu cate amenzi de 5.000. Eu mai am salariul de la UPT, hai ca il dau pe cel de primar, ca sa fac bucuria acestor personaje. Acum nu s-a ajuns inca la amenda, dar la fel ca la alte controale care s-au finalizat cu amneda pana acum, s a comunicat procesul verbal cu tot felul de lucruri, s-au solicitat buletinele celor care au semnat… Astea sunt etapele premergatoare aplicarii de amenzi, asa se intampla tot timpul. N-am facut un calcul sa va cate amenzi am platit si prefer sa nu-l fac, sa nu vada sotia”, a completat Robu.

Va reamintim, in aceasta vara au inceput lucrarile de modernizare a intregii zone centrale. Au fost largite strazile Martin Luther si bulevardul Bratianu, pana la Podul Michelangelo, iar in prezent se lucreaza in zona din jurul Primariei.

 

Video: George Stefanita

Exit mobile version