Opinia Timisoarei

Nicolae Robu, dupa modelul Antonescu: ii jigneste pe jurnalisti si pretinde ca este ‘tatal si mama’ audientelor presei timisorene

TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu o ia pe urmele sefului sau de partid, Crin Antonescu, care ii jigneste pe jurnalisti cu fiecare ocazie. Dupa ce luni s-a legat de calitatea textelor ziaristilor timisoreni, care „scot in evidenta doar raul„, marti si-a arogat audientele mass-mediei din Timisoara.

Nemultumit ca jurnalistii ii pun intrebari si cer informatii despre noul sistem de parcare TimPark, desi el avea pregatite alte lucruri „mai importante” pe care sa le „livreze” presei, primarul Nicolae Robu a rabufnit si, practic, le-a spus ziaristilor ca datorita lui cititorii au ce sa citeasca.

„Chiar n-avem de lucru? Haideti sa ne vedem de lucruri, ca facem multe lucruri in orasul acesta, suntem coplesiti. Asa a hotarat Consiliul, nu stiu a cui a fost initiativa (n.r. tarifele TimPark, care difera prin sms si prin telefon). Eu am propus doar 3 tarife, fara sa fac vreo precizare ca imi doresc sa fie prin sms sau prin telefon. E ultima data cand va mai explic acest lucru. Eu va dau teme destule, dumneavoastra vreti sa insistati pe aceeasi tema, de aceea va scade audienta. Eu am studiat si audientele voastre, daca vreti, cu profesionisti, si eu v-am crescut tuturor audienta foarte mult si sper sa recunoasteti ca, de cand aveti de scris mereu lucruri noi, si nu batand apa in piua pe acelasi subiecte zile in sir, din lipsa de teme, v-a crescut audienta. Trebuie sa recunoasteti asta”, a rabufnit primarul Nicolae Robu. Cu alte cuvinte, noroc ca organizeaza el conferinte zilnice de presa, caci altfel jurnalistii ar taia frunze la caini pentru ca s-ar plictisi ingrozitor, iar cititorii sunt interesati doar de „subiectele fierbinti” oferite de primarul Timisoarei.

Jurnalistii i-au atras atentia primarului ca ii jigneste, insa edilul a incercat sa-si explice… viziunea.

„Nu va jignesc, nu aveati subiecte, acum aveti subiecte zilnice si cititorii sunt mai interesati sa va citeasca. Atunci cand nu aveati subiecte, erau mai putini cei interesati sa va citeasca, asta e realitatea. De ce sa va jignesc? Imi pare foarte rau, chiar n-a fost nicio urma de intentie sa jignesc pe cineva. Dimpotriva, am vrut sa va spun ca dumneavoastra nu puteti scrie decat atunci cand aveti despre ce. Doar n-o sa scrieti despre nimic. Ati primit multe subiecte de cand avem intalniri zilnice decat atunci cand nu aveam aceste intalniri. Drept urmare, dumneavoastra, pricepandu-va sa scrieti, ati avut despre ce si v-ati valorificat priceperea, asta era ideea. Da? Eu fac un efort ca sa vin in fiecare zi si sa avem aceste briefinguri sau conferinte de presa. Sa nu credeti ca este chiar asa simplu si prin timpul alocat”, a completat Robu.

Primarul Timisoarei a tinut sa mai precizeze ca replicile sale sunt facute „intr-un cadru relaxat si intr-un spirit de respect„.

Exit mobile version