Opinia Timisoarei

Nicolae Robu, dupa ce Primaria Timisoara a fost amendata de Garda de Mediu pentru desfiintarea spatiilor verzi: Asta e institutie serioasa?

TIMISOARA. Garda de Mediu a dat Primariei Timisoara doua amenzi, de 50.000 de lei, pentru ca a sacrificat spatiile verzi in zona centrala, ca sa largeasca mai multe strazi, si un avertisment pentru taiarea unui copac aflat in apropiere de liceul Ungureanu de pe strada 20 Decembrie.

Primarul Nicolae Robu se arata furios pe decizia comisarilor si crede ca ar fi trebuit sa aiba o discutie cu reprezentantii municipalitatii inainte sa aplice amenzile.

CITESTE SI: Primaria Timisoara amendata cu 50.000 de lei de Garda de Mediu pentru ca a taiat ilegal copaci si a desfiintat fasii de iarba ca sa largeasca strazile din centru 

Este inadmisibil ce face aceasta institutie. Am taiat un copac care era in mijlocul trotuarului, era crescut peste reteaua de gaz si prezenta pericol. Noi plantam un intreg aliniament acolo, el era singular. Inspre Liceul MIU facem un aliniament de copaci, raportul va fi 15-20 la 1„, a declarat Nicolae Robu.

Primarul a explicat ca in jurul copacilor existenti si in jurul celor noi vor fi montate gratare pentru a se putea trece cu bicicleta. „Pistele vor fi protejate cu acele U-uri„, a explicat edilul.

Mai mult, Nicolae Robu spune ca din nou a simtit un miros greu in zona de sud a orasului, provenit, cel mai probabil de la fabrici, si a subliniat ca nu a vazut vreun comunicat al Garzii de Mediu privind provenienta mirosului. In schimb, spune Robu, atunci cand comisarii Garzii de Mediu vad gunoaie pe strazi imediat aplica amenzile.

Aseara, cand am ajuns acasa, mirosul acela cumplit persista. Ati vazut vreun comunicat al Garzii de Mediu in care sa spuna de unde provine mirosul? In schimb, daca merge un primitiv si pune gunoaie unde il taie capul, Garda de Mediu nu se intereseaza cand a fost pus acel gunoi. Imediat vine si amendeaza primaria fara sa se intereseze daca a avut timp firma sa vina sa ridice. Asta e institutie serioasa a statului roman? Noi trebuie sa colaboram, sa vedem ce masuri se pot lua„, a declarat Nicolae Robu.

Exit mobile version