Opinia Timisoarei

Nicolae Robu despre peisagistii care il acuza de masacru ecologic: Ei fac un joc politic. Eu nu astept sa moara oameni ucisi de copaci in Balcescu

TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu le raspunde specialistilor peisagisti din Asociatia Peisagistilor din Romania care acuza municipalitatea de ilegalitati si de „masacru ecologic„. Acestia i-au trimis luni o scrisoare deschisa prin care ii cer explicatii cu privire la taierea tuturor arborilor din intersectia Balcescu. Primarul le raspunde negresit si ii acuza de jocuri politice.

„Acesti peisagisti sunt iresponsabili daca au facut o asemenea afirmatie si ar fi bine sa se laude cu ceva facut de ei in orasul Timisoara. Eu nu astept sa moara oameni si ucisi de copaci, ca ne-ajunge ca in Romania au murit oameni ucisi de caini. Noi trebuie sa actionam anticipativ, ca oamenii responsabili. Toti acei copaci care au fost taiati erau putrezi, au durata de viata expirata. Acesti peisagisti ar fi fost foarte bine daca ar fi facut o expertiza, sa vina ei sa ne spuna, <<taiati acei copaci si inlocuiti-i cu altii tineri, pentru ca sunt un pericol>>. Or, ei nu fac asa ceva. De ce? Pentru ca ei fac un joc politic, de fapt. Dincolo de asta, nu am ce sa comentez, sa-si vada de treaba, ca eu imi vad de treaba mea”, a explicat Nicolae Robu.

Cat despre documentele si avizele necesare inaintea taierii copacilor, primarul spune ca acestea au fost in grija Directiei de Mediu.

„Existau documente, s-au taiat… nu ma ocup eu de problema aceasta, se ocupa Directia de Mediu din Primarie. S-a facut expertiza, exista poze ale lor, noi suntem oameni responsabili. Eu sunt convins ca timisorenii nu doresc sa fie omorati ei sau apropiati de-ai lor sau pur si simplu concitadini de-ai lor sau vizitatori ai Timisoarei de arbori putrezi”, a mai spus primarul.

In perioada urmatoare, in Balcescu se vor planta cel putin 70 de puieti de artar rosu, inalti de peste 2 metri, spun specialistii din Primaria Timisoara.

„Acolo vor fi pusi 70 de arbori, s-a hotarat de dinainte ce se va pune, dar nu stiu eu”, a spus primarul, in timp ce arata de pe telefon o poza cu un ciot putrezit al unui copac din intersectia Balcescu. Intrebat daca toti erau asa, edilul a raspuns senin „toti”.

„Haideti sa mergem la cei care au ramas. Daca eu ma pun si imping de unul, va demonstrez ca-l dobor. Trebuie sa fim oameni responsabili”, a conchis Robu.

CITESTE SI: Peisagistii timisoreni acuza un masacru ecologic: Primaria Timisoara a incalcat legea prin taierea copacilor din Piata Balcescu

Exit mobile version