Opinia Timisoarei

Nicolae Robu despre maidanezii din Timisoara: cred ca peste jumatate din cainii de pe strazi sunt sterilizati

TIMISOARA. Tragedia din Bucuresti are ecou si la Timisoara. Primarul Nicolae Robu spune ca aici s-au luat masuri si peste jumatate din cainii timisoreni sunt sterilizati. Cel putin asa crede edilul, din cate a vazut cand s-a plimbat pe strazi.

„Ce s-a intamplat la Bucuresti este de cosmar, este infiorator. Nu-mi pot inchipui sa se mai ajunga vreodata undeva la o asemenea situatie, dar acest caz dramatic de la Bucuresti ar trebui sa le dea de gandit celor care trateaza aceasta problema a cainilor cu atata superficialitate. E o problema foarte complexa. Noi nu trebuie sa asteptam sa se intample tragedii ca sa luam masuri. Trebuie sa le luam anticipativ. Masurile pe care noi le-am luat produc rezultate, dar suntem departe de a ne putea declara multumiti, pentru ca inca, pe strazile Timisoarei, sunt multi caini nesterilizati si sunt destui de multi caini sterilizati. Probabil peste jumatate din cainii de pe strada au crotaliu in ureche. Dupa aprecierea mea intamplatoare asa sta situatia. Ii vad cand din masina, cand vin pe jos si ma uit la acest detaliu, am constatat ca mai bine din jumatate au crotaliu, ceea ce inseamna ca sunt sterilizati”, a tinut sa precizeze Nicolae Robu.

Desi Primaria Timisoara ii obliga pe timisoreni sa-si sterilizeze cainii din apartamente, care nu sunt de rasa, in caz contrar fiind pasibili de amenzi, primarul spune ca oamenii nu s-au inghesuit sa isi castreze animalele la clinica mobila pusa la dispozitie de municipalitate.

Din octombrie insa intra in vigoare hotararea de consiliu local prin care s-au stabilit amenzile. „Intr-o saptamana au venit 20-25 de cetateni, in conditiile in care este gratis sterilizarea la acea clinica mobila. Noi trebuie sa punem in practica hotararea de consiliu local, sa trecem la inventarierea acestor caini pe teren si sa aplicam prevederile hotararii”, a spus Robu.

Va reamintim ca ieri, intr-un parc din Bucuresti, o haita de caini a omorat un copil de 4 ani. Fratele lui a scapat.

Primarul Nicolae Robu: peste 1.600 de caini au fost sterilizati. Danyflor: mai sunt cam 4.000 de caini pe strazi

De la pranz si pana dupa-amiaza, cand a fost programata sedinta de consiliu local, primarul Nicolae Robu a aflat si numarul de caini maidanezi care au fost sterilizati in urma campaniei de sterilizare.

Dupa ce anuntase ca peste jumatate dintre ei au fost sterilizati, Robu le-a spus consilierilor locali ca 1.600 de caini au fost sterilizati, din care 200 cu ajutorul clinicii mobile, prin urmare acestia din urma au stapani si nu misuna pe strazi.

„In momentul de fata avem 1.600 de caini sterilizati, din care 200 au fost sterilizati cu ajutorul clinicii mobile. Trebuie sa punem in practica hotararea, sa-i amendam pe cei care nu si-i sterilizeaza. (…) De asemenea, 1.700 de caini au fost cipati, in aprecierea mea ochiometrica. Peste jumatate din cainii de pe strazile Timisoarei, la ora actuala, sunt cu crotaliu in urechi. 300 de caini au fost adoptati. Asta este bilantul pe care vi-l putem prezenta. Mai avem foarte mult de muncit pana sa ne putem declara multumiti”, a explicat Nicolae Robu.

De cealalta parte, seful Danyflor, Ionel Puscas, ne-a declarat ca numarul cainilor din Timisoara este mult mai mic decat in anii trecuti, cand estimarile aratau ca 8.000 de maidanezi misuna pe strazile orasului. „Nu avem un numar exact, o estimare clara. Eu zic ca mai sunt undeva la 4.000 de caini pe strazi, cu tot cu cei de pe platformele industriale”, a declarat Ionel Puscas pentru opiniatimisoarei.ro.

Exit mobile version