Opinia Timisoarei

Nicolae Robu despre incertitudinea privind candidatura sa la Primaria Timisoara din partea PNL: Sunt deocamdata la camera preliminara si nu sunt pentru fapte de coruptie, ci pentru abuz in serviciu

TIMISOARA. Actualul primar al Timisoarei, Nicolae Robu, care si-a anuntat deja candidatura pentru un nou mandat din partea PNL si care a fost trimis in judecata in dosarul caselor nationalizate, nu are nicio emotie privind candidatura sa din partea liberalilor. Vorbim de acelasi PNL care in urma cu mai multi ani a stabilit niste criterii de integritate valabile pentru candidatii sai, printre care acela ca cei trimisi in judecata nu pot candida sub sigla partidului.

CITESTE SI: Candidatura lui Nicolae Robu la Primaria Timisoara din partea PNL, incerta. Semnalul dat de Ludovic Orban

Intrebat daca a discutat cu sefii PNL la nivel national despre candidatura sa, Nicolae Robu a evitat sa dea un raspuns foarte clar, spunand ca nu este acuzat pentru fapte de coruptie.

Sunt deocamdata la camera preliminara si nu sunt pentru fapte de coruptie, ci pentru abuz in serviciu. Criteriile PNL vizeaza fapte necinstite. M-a acuzat cineva de astfel de lucruri? Nici vorba. Nu vreau sa discut chestiuni care nu ma vizeaza in niciun fel”, a fost raspunsul lui Robu.

Colegul sau, deputatul Ben Oni Ardelean a tinut sa lamureasca lucrurile: ”Nicolae Robu este candidatul care va fi transmis maine la Biroul Permanent National pentru Primaria Timisoara. Este o batalie pe care o vom castiga”, a declarat Ardelean.

Se vor respecta criteriile de integritate. Asta spune liderul PNL Ludovic Orban care lasa sa se inteleaga ca primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, nu poate candida din partea liberalilor pentru nou mandat, pentru ca este trimis in judecata de DNA. In aceeasi situatie, insa, se afla si Nicolae Robu, primarul PNL de la Timisoara, noteaza stiripesurse.ro.

Pana la 1 martie organizatiile judetene trebuie sa stabileasca lista candidatilor. Decizia organizatiei judetene trebuie votata in BPN. Cu siguranta avem criteriile de integritate prevazute in statut. De exemplu, daca cineva e trimis in judecata nu poate sa candideze. Statutul este obligatoriu de respectat de toate organizatiile„, a declarat Orban in urma cu cateva zile.

Catalin Chereches a fost reales in 2016 desi se afla in arest preventiv, intr-un dosar DNA. Edilul are doua dosare penala in judecata, unul in ancheta si unul clasat.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei, a fost trimis in judecata de DNA in decembrie 2019, alaturi de alti inculpati, in dosarul privind casele nationalizate.

Nicolae Robu a anuntat in mai multe randuri ca, daca nu va putea candida din partea PNL, se va duce independent in cursa pentru Primaria Timisoara.

Exit mobile version