Opinia Timisoarei

Nicolae Robu cu un ochi rade, cu alt ochi plange: ‘Coalitia impotriva Timisoarei functioneaza de ceva vreme!’

TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu, lider al PNL Timis, flancat de cei doi secunzi, unul inca in functie, viceprimarul Dan Diaconu si fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis, Marian Vasile, a lansat sageti spre fostii parteneri de alianta.

Nicolae Robu a spus ca de mai multa vreme functioneaza „Coalitia impotriva Timisoarei” care recent l-a reactivat pe fostul primar, taranistul Gheorghe Ciuhandu.

Coalitia impotriva Timisoarei functioneaza de ceva vreme si eu am facut cunoscute in doua sau trei momente incercarile de obstructionare a proiectelor Timisoarei prin tot felul de interventii incorecte, prin comanda politica. S-au gandit sa il reactiveze pe omul care a tinut blocata Timisoara de 16 ani, pe Gheorghe Ciuhandu, sperand ca vor putea sa stopeze ceea ce se intampla in orasul nostru. Administratia Ciuhandu, in afara de plombe unde ciubucareala a fost scapata de sub control si bulevardul Liviu Rebreanu care a durat 6 ani, nu a facut nimic pentru oras. Nu le-a pasat de tara, de cetateni, s-au reunit acum intr-o incercare disperata de a face ca nici altii sa nu aiba realizari daca ei sunt incapabili de a le avea„, a spus Robu.

Liderul PNL a mai mentionat ca se bucura pentru reusita liberalilor la Consilul Local Timisoara si ca „am reusit sa salvam Timisoara”.

La Consiliul Local ma bucur foarte mult ca am reusit sa salvam Timisoara de la o imagine extrem de negativa care ar fi fost creata prin aducerea de viceprimar a unui om cu convingeri politice in totala disonanta cu convingerile timisorenilor (Bogdan Herzog- n.r.), om pe care dealtfel nu il vorbesc de rau si nu ii contest diverse calitati si capacitati, nu ii contest nici convingerile, atatat tot ca e inaceptabil ca un om cu asemenea convingeri politice sa devina primar al Timisoarei. Nu stiu ce va fi pe viitor, sper ca oamenii sa se intepepteasca, sa fi invatat ce a fost de invatat din ziua de ieri si sa lase ambitiile ieftine, vanitatile la o parte si daca nu pun umarul pentru bunul mers al lucrurilor in Timisoara macar sa nu ne impiedice sa facem ceea ce asteapta cetatenii„, a spus Robu.

Nicolae Robu l-a apreciat pe consilierul local al PPDD Petrica Folica care vineri, in momentul votului pentru schimbarea viceprimarului a parasit sala de sedinte si a refuzat sa voteze.

Daca va cere si isi va arata dorinta de a intra in PNL, noi evident ca il vom primi pentru ca un om care arata coloana vertebrala si constiinta publica in momente cheie, trebuie valorificat, nu marginalizat. Nu pot sa uit faptul ca acelasi om, Petrica Folica a salvat municipalitatea Timisoarei de la o situatie critica. E omul care a semnalizat ca PSD vrea sa cumpere o cladire cu 100.000 de euro. Domnul Folica s-a interesat cam ce valoare are acea cladire si a votat impotriva. Mi-a atras atentia asupra a ceea ce se intampla pentru ca eu am fost scurt-circuitat in acea zi, m-a atentionat si in felul acesta am dat dispozitii de evaluare corecta„, a precizat presedintele PNL Timis.

In ceea ce priveste situatia din Consiliul Judetean, unde vicele liberal Marian Vasile a fost inlaturat din functie, iar postul acestuia a fost preluat de PPDD-istul Florian Zanfir, Robu a spus ca nu are aceeasi satisfactie ca in cazul Consilului Local Timisoara.

La nivelul CJT, din pacate nu pot sa va vorbesc cu aceeasi satisfactie pentru ca dupa cum cunoasteti, vicepresedintele Marian Vasile a fost destituit si consider ca e pacat pentru judetul Timis ca un om cu capacitatea, onestitatea lui, cu onestitatea de munca pe care i-o cunosc din studentie si pe care a dovedit-o in acest rastimp, a fost dat deoparte. Nu vreau sa spun nimic negativ in privinta celui care i-a luat locul pentru ca nu am nimic cu dl Zanfir nici de bine nici de rau, nu dansul e problema. Problema e reprezentata de maniera de a face politica a PSD care vrea sa acapareze tot, nu in interes public, ci in interesul clientelei sale, a obiectivelor personale si de partid„, a spus Robu.

Vineri, in sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Timis, vicepresedintele liberal Marian Vasile a fost schimbat din functie de PPDD-istul Florian Zanfir. Tot vineri, la Consiliul Local s-a incercat schimbarea viceprimarului liberal Dan Diaconu, insa fara sorti de izbanda.

Exit mobile version