Opinia Timisoarei

Nicolae Robu, confirmat drept candidat al PNL la Primaria Timisoara de liderul partidului Ludovic Orban: Nu candideaza daca va fi condamnat in prima instanta. Procesul nici macar nu a inceput

Nicolae Robu va fi candidatul PNL in alegerile pentru Primaria Timisoara. O spune Ludovic Orban, liderul partidului, care a anuntat intr-o emisiune TV ca actualul primar va candida sub sigla PNL. Cu o conditie, insa: sa nu fie condamnat in prima instanta in dosarul caselor nationalizate vandute ilegal, in care edilul e trimis in judecata.

Cum procesul nici macar nu a inceput, acesta fiind in etapa de camera preliminara, este imposibil sa fie data o sentinta, fie si in prima instanta, pana in luna iunie cand vor avea loc alegerile locale.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminica seara, la B1TV, ca Mihai Chirica, primarul Iasiului, este cotat cu 55% intentie de vot si si-a exprimat din nou sprijinul pentru fostul social-democrat. Totodata, Orban a dat asigurari ca daca Nicolae Robu va fi condamnat in prima instanta atunci acesta nu va fi candidatul PNL pentru Primaria Timisoara.

Exista discutii cu Chirica. A fost un critic dur al PSD. Guvernele PSD nu au facut aproape nimic pentru Iasi din cauza atitudinii lui Chirica impotriva masurilor guvernelor PSD. Mihai Chirica l-a sustinut pe fata pe Klaus Iohannis. O sa vezi doar dispute cu PSD in declaratiile lui publice. Chirica are intentie de vot de peste 55% si cota de incredere de peste 60% (…) La Timisoara daca va fi condamnat in prima instanta e clar ca nu va candida. Din punctul meu de vedere, eu stiu despre ce este vorba acolo…”, a declarat presedintele PNL, duminica seara, la B1TV.

Nicolae Robu e trimis in judecata de DNA, alaturi de alti inculpati, in dosarul caselor nationalizate, edilul fiind acuzat de procurori de abuz in serviciu. Dosarul vizeaza vanzarea ilegala, la preturi modice, a peste 200 de imobile din Timisoara.

Primarul Timisoarei a reactionat dupa decizia procurorilor DNA si a sustinut ca nu are nimic in comun cu vanzarea ori retrocedarea de locuinte valoroase in zona centrala.

Exit mobile version