Opinia Timisoarei

Nicolae Robu cere blandete in eutanasierea cainilor fara stapan de la Timisoara

TIMISOARA. Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu a declarat ca este o fire ”artistica, mai sentimentala” si de aceea va da dispozitii celor care vor eutanasia cainii fara stapan, la Timisoara, sa nu dea dovada de cruzime.

Robu a declarat ca dupa parerea lui pe strazile din municipiunu sunt foarte multi caini si ca 70% dintre acestia sunt sterilizati. De asemenea, el s-a declarat ”o fire artistica, mai sentimentala” si a spus ca va discuta cu cei care vor eutanasia cainii sa nu recurga la acte de cruzime.

Eu vreau sa am o discutie cu reprezentantii asociatiilor pentru protectia animalelor sa aud propunerile lor si drept urmare, nu vreau eu sa ma implic in aspectele tehnice privind eutanasierea, dar voi da dispozitii ferme celor care vor face eutanasierea sa nu recurga in niciun fel la acte de cruzime. Eu sunt o fire artistica, mai sentimentala si nu m-ar putea nimeni convinge sa merg la o partida de vanatoare, spre exemplu. Oricum, nu avem foarte multi caini pe strazile Timisoarei. 70% din cainii de pe strazi sunt sterilizati, nu sunt atat de multi incat sa nu fecem fata cu procesul de sterilizare”, a declarat Nicolae Robu.

Edilul a mai precizat ca in aceasta saptamana, Primaria Timisoara, alaturi de firma de ecarisaj cu care are contract a avut o actiune de adunare a cainilor de pe langa unitatile de invatamant. Robu a precizat ca in cadrul acestei actiuni au fost adunati 39 de caini din jurul a 90 de scoli si gradinite.

Exit mobile version