Opinia Timisoarei

Nicolae Robu bate in retragere cu sondajul, dupa ce a anuntat ca se afla inaintea lui Ciuhandu: Si eu eram in marja de eroare!

TIMISOARA. Ierarhia „Ciuhandu, Robu, Grindeanu”, prezentata de PSD Timis nu coincide cu cea obtinuta de PNL Timis, in urma sondajelor pe care cele doua partide le-au facut pentru a-si putea desemna candidatul cel mai bine plasat in cursa pentru primaria Timisoara, potrivit protocolului din cadrul USL.

Robu da inapoi acum si spune ca si el era in marja de eroare cand s-a laudat cu primul loc in cursa pentru functia de primar al Timisoarei.

In urma studiului comandat de PSD Timis, a reiesit ca  Topul candidatilor in preferintele electoratului pentru primarie este acum: Gheorghe Ciuhandu, Nicolae Robu si Sorin Grindeanu.

Aceasta in timp ce, in urma cu o saptamana, seful liberalilor timiseni, Nicolae Robu, anunta trimufator ca el este pe prima pozitie, inaintea actualului primar.

“Ordinea preferintelor a iesit urmatoarea: pe primul loc Nicolae Robu PNL, pe locul 2 Gheorghe Ciuhandu PNTCD, pe locul 3 Ovidiu Ciuhandu PDL, pe locul 4 Sorin Grindeanu PSD, iar pe locul 5 Maria Grapini PC. Diferenta intre Nicolae Robu si Gheorghe Ciuhandu este de doar 1 procent in favoarea mea, iar Grindeanu si Grapini au fost la egalitate… Daca se aduna voturile lui Sorin Grindeanu si Maria Grapini, voi avea 11 procente peste cele ale lui Gheorghe Ciuhandu“, a declarat Nicolae Robu acum o saptamana cand a prezentat o parte din rezultatele sondajului comandat de PNL in Timisoara.

Aproape o saptamana mai tarziu, Sorin Grindeanu spunea ca, de fapt, Gheorghe Ciuhandu este pe primul loc. „Ciuhandu este pe primul loc, Robu pe locul 2, iar eu sunt pe locul 3. Atata cat este diferenta intre mine si Nicolae Robu, atata este diferenta intre Robu si Gheorghe Ciuhandu. Procentele sunt mai mari decat marja de eroare, chiar la limita. Procentul este bun, iar batalia e deschisa pe Timisoara”, a precizat joi Sorin Grindeanu, la dezvaluirea unei parti din rezultatele sondajului comandat de PSD in Timisoara.

Acum, dupa ce si social-democratii au facut publica ierarhia candidatilor la Primaria Timisoara, Nicolae Robu bate in retragere si spune ca si el era in marja de eroare, fapt ce nu l-a spus in urma cu o saptamana.

„Nu prea exista contradictii dupa cate am inteles eu, pentru ca rezultatele pe care ei vi le-au prezentat sunt cu cate un candidat din partea fiecaruia dintre partidele din USL. Era 1 la suta diferenta. Eu eram cu 1% in fata lui Ciuhandu. In sondajul lor am inteles ca ar fi Ciuhandu pe locul I, eu pe locul II, Grindeanu pe locul III s.a.m.d. La o diferenta foarte mica, spuneau ei, la limita marjei de eroare. Si eu eram in marja de eroare. Din punct de vedere statistic, in ceea ce priveste relatia Robu – Ciuhandu, nu e nicio contradictie. In o astfel de ipoteza, diferenta este asa de mica, incat este marja de eroare. Se poate considera ca suntem la egalitate”, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro Nicolae Robu, presedintele PNL Timis.

„Sunt pe primul loc cu 1%. Eu aveam mai mult daca PSD si PC nu ar fi avut candidat. O astfel de situatie nu v-a prezentat PSD. Ei au prezentat situatia in care fiecare partid ar fi avut candidat. In sondajul meu sunt eu pe locul I, iar Ciuhandu pe 2, cu o diferenta foarte mica, in al lor este Ciuhandu pe locul I la o diferenta foarte mica fata de mine”, a mai spus Robu pentru www.opiniatimisoarei.ro.

Exit mobile version