Opinia Timisoarei

Nicolae Robu ar putea fi operat la inima joi! Candidatul pentru primaria Timisoara va suferi 3 sau 4 interventii pe cord deschis de tip bypass

TIMISOARA. Momente grele pentru candidatul USL la Primaria Timisoara, Nicolae Robu. In cursul zilei de joi, acesta ar putea fi operat pe cord. Este asteptat sa participe la interventie si profesorul Gunter Laufer, un vestit cardiolog de la Viena, unul dintre cei mai buni din Europa.

Medicii au stabilit, dupa invetigatii amanuntite, ca Nicolae Robu are mai multe leziuni la nivelul inimii. Aceste afectiuni necesita interventie chirurgicala, asa numita bypass coronarian.

UPDATE Nicolae Robu ar avea nevoie de 3 sau 4  bypass-uri

Este vorba de cardiopatie ischemica dureroasa. Are nevoie de un triplu sau cvadruplu bypass aorto-coronarian. Probabil ca va veni domnul profesor Laufer de la Viena pentru operatie. Riscuri bineinteles ca exista, ca la orice operatie de acest fel” a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro profesorul Petru Deutsch, sef Clinica ATI in cadrul Institutului de Boli Cardio Vasculare Timisoara.

Nicolae Robu ar putea avea nevoie de zile bune de recuperare dupa interventie

„Nu putem stii inca de cate zile va fi nevoie pentru recuperare. Variaza recuperarea de la pacient la pacient, poate ajunge de la cateva zile si pana la 2 saptamani„, ne-a mai spus medicul Petru Deutsch.

_____________________

Diagnosticul este cardiopatie ischemica. Ea poate sa fie simptomatica sau asimptomatica. La profesorul Robu nu au existat simptome. A facut o crestere tensionala brusca. Are o stare biologica la fel ca inainte, s-a facut o coronografie si are niste leziuni la inima. Sunt optimist pentru ca are o stare generala buna si in cursul serii vom stabili daca il operam sau nu„, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro directorul medical al Institutului de Boli Cardio Vasculare Timisoara, de la Padurea Verde, prof. Stefan Dragulescu. El a precizat ca riscurile sunt minime, dar ar putea exista efecte secundare de la medicatie.

Interventia consta in unul sau doua bypass-uri„, a mai spus Dragulescu. El a adaugat ca medicul Gunter Laufer de la Viena, care este asteptat la Timisoara sa participe la operatie, „este unul dintre cei mai buni medici cardiologi din Europa. L-a operat si pe mitropolitul Banatului„.

In principiu, interventia chirurgicala pe cord deschis ar putea avea loc joi dimineata, a mai spus profesorul Stefan Dragulescu.

Ce este bypass-ul?

Bypass-ul coronarian este o interventie de revascularizare, folosita pentru a imbunatati fluxul sanguin al inimii la pacientii cu afectiuni severe ale arterelor coronare. Afectiunile arterelor coronare apar atunci cand aceste artere care aduc sange pentru muschiul cardiac (numite artere coronariene) devin blocate datorita obstructiei cu un material numit placa ce se formeaza la interiorul vasului de sange. Daca blocajul este sever, pot apare dureri toracice (numite si angina), dificultati de respiratie si, in unele cazuri, infarct miocardic. Bypass-ul coronarian este un tratament pentru aceste afectiuni. In timpul acestei operatii, o vena sau o artera sanatoasa este recoltata din alta parte a corpului si este grefata pe artera bolnava. Vena sau artera grefata ocoleste portiunea blocata din artera coronara. Acest nou pasaj va aduce sange bogat in oxigen pentru muschiul cardiac. Pot fi inlocuite pana la patru artere coronare in timpul unei interventii de bypass.

Care sunt riscurile bypass-ului?

Desi aparitia unor complicatii in urma bypass-ului coronarian este improbabila, riscurile pot fi legate de:
– sangerarea sau infectarea plagii operatorii,
– reactiile la anestezie,
– febra,
– durerea,
– accidentul vascular cerebral, infarctul miocardic sau chiar decesul.

 CITESTE SI: Nicolae Robu, candidat la Primaria Timisoara, internat de urgenta la Clinica de Cardiologie de la Padurea Verde. Ar putea fi operat

Exit mobile version