Opinia Timisoarei

Nicolae Robu a prezentat bilantul celor doua mandate de rector al Universitatii Politehnica Timisoara: „N-am absolut nimic sa-mi reprosez!”

TIMISOARA. Investitii in ultimii opt ani cat n-au fost facute in precedentii 30, renovarea tuturor cladirilor din patrimoniul Politehnicii si multe altele sunt realizarile cu care Nicolae Robu, rectorul UPT, s-a afisat la prezentarea bilantului celor doua mandate!

55 de milioane de euro au fost investite in Universitatea Politehnica Timisoara din 2004 pana in 2012. Au fost renovate peste 50 de cladiri, dotate peste 300 de laboratoare, schimbat mobilierul din salile de curs si camine, construita Biblioteca UPT etc.

Daca in 2004 veniturile totale ale universitatii au fost de 56,8 milioane de lei, la finalul lui 2011 acestea au ajuns la 144.1 milioane de lei, cu un varf de 197.8 milioane in anul 2008. Si in ceea ce priveste fondurile europene nerambursabile atrase, in 2011 valoarea acestora a trceut de 18 milioane de lei.

N-am absolut nimic sa-mi reprosez. Aproape tot e 100% facut din ce mi-am propus prin planul de management, cu multe alte realizari pe langa obiectivele propuse. Nu am nerealizari semnificative”, sustine cu tarie Nicolae Robu.

Rectorul a subliniat si faptul ca UPT a primit, in urma evaluarii ARACIS, calificativul de grad de incredere ridicat. Mai mult, universitatea a fost clasificata si in ptima categorie valorica a institutiilor de invatamant superior din Romania.

Nicolae Robu nu a scapat nici ocazia de a trimite un mesaj viitorului rector al UPT: „Vreau ca viitorul rrector sa pastreze linia generala urmata de universitate in acesti ani pentru ca a fost confirmata de comunitate. Desigur, e loc de mai bine, este fireasca o evolutie catre cote cat mai inalte”, a precizat Robu.

Universitatea Politehnica Timisoara are peste 13.500 de studenti la cele trei cicluri de studii: licenta, master si studii doctorale.

Exit mobile version