Opinia Timisoarei

Niciun vaccinat printre primii 6 pacienti internati la Spitalul Militar redeschis pe stadionul CFR de la Timisoara. Unul a intrat direct in Terapie Intensiva. Video

TIMISOARA. In asteptarea valului 4 al pandemiei, la Timisoara, creste numarul de paturi pentru viitori pacienti infectati cu SARS-CoV 2. Spitalul modular de campanie, ce functioneaza ca sectie externa a Spitalului Militar de la Timisoara a fost redeschis si, inca din prima zi, au fost internati sase pacienti, unul dintre ei cu forma severa de COVID 19, ajuns direct in Terapie Intensiva. Niciunul nu se vaccinase.

CITESTE SI: Am depasit pragul de 55.000 de infectari cu coronavirus in Timisoara si in judet de la inceputul pandemiei. Avem iarasi multe cazuri noi si oameni in Terapie Intensiva 

Spitalul de campanie al armatei de pe stadionul CFR de la Timisoara a functionat pana in urma cu cateva luni si a tratat peste 900 de pacienti. Odata cu scaderea numarului de cazuri, unitatea medicala si-a suspendat activitatea COVID. A ramas insa deschis aici centrul de vaccinare ce a functionat in toata acesta perioada. Autoritatile au decis acum sa reoperationalizeze Sistemul Modular de Izolare si Tratament.

Unitatea medicala functioneaza cu doua sectii, una de ATI si una de Boli Infectioase

Avem 10 paturi pe sectia ATI si 10 paturi pe Sectia de Infectioase, cu posibilitatea de extindere la 36 de paturi, in functie de situatia epidemiologica„, explica Adriana Neagu, purtator de cuvant al Spitalului Militar Timisoara.

In total, sunt cateva zeci de containere transformate in saloane pentru pacientii internati cu SARS CoV 2. Au cate doua paturi fiecare, cu toaleta proprie si aer conditionat.

Inca din prima zi in care s-a redeschis, la spitalul de campanie au fost internati 6 pacienti, toti nevaccinati.

Am avut febra si frisoane. Am facut testul PCR si m-au depistat pozitiv COVID. Nu m-am vaccinat. Cand am ajuns n-am stiut ce se intampla cu mine, dar acum sunt bine„, povesteste unul dintre pacienti. A spus ca nu a crezut in COVID, insa acum s-a convins pe propria piele cat e de periculos.

Vineri, in Timis au fost raportate 49 de cazuri noi de coronavirus. La Timisoara, rata de infectare a ajuns la 0,44 la mie.

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version