Opinia Timisoarei

Niciun garaj nu a fost demolat de 8 luni in Timisoara ca sa se faca vreo parcare intre blocuri. Administratia Fritz: Pentru a darama, avem nevoie de un plan de reamenajare

TIMISOARA. De la castigarea alegerilor si pana azi administratia Fritz n-a daramat niciun garaj in Timisoara pentru a face loc unor noi parcari intre blocuri. Ba, mai mult, Dominic Fritz anunta inca din decembrie prelungirea valabilitatii contractelor de inchiriere de la 1 an la 3 ani pentru teren incheiate cu proprietarii acestor constructii. Apoi s-a ragandit, dupa un val de critici venite din partea timisorenilor.

CITESTE SI: Dominic Fritz despre trotuarele ramase neterminate in jurul Catedralei din Timisoara de 10 luni: Si pe mine ma enerveaza. Sorin Predescu, Directia de Cultura Timis: Stiu ca s-au eliminat elementele folclorice 

Chiar daca vechea administratie a reusit sa puna la pamant o multime de garaje si a amenajat mai multe parcari, majoritatea in sudul orasului, in acest moment, in Timisoara mai sunt in picioare inca 6230 de garaje in toate cartierele.

Intrebati de opiniatimisoarei.ro daca ‘Garajiada’ va continua, reprezentantii primariei au transmis ca au nevoie de… un plan de reamenajare pentru fiecare zona in parte., iar asta presupune proiectare si alocare de bani, sume ce nu au fost inca prevazute.

In perioada 27.09.2020 – 01.05.2021 nu au fost demolate garaje (nici dupa 1 mai, n.r.). Totodata, va facem cunoscut ca pentru anul 2021 se lucreaza la identificarea unor locatii ocupate cu garaje care vor fi desfiintate, locatii care urmeaza sa se reamenaja si va comunicam faptul ca desfiintarea garajelor edificate pe terenul Municipiului Timisoara se poate face numai dupa aprobarea unui plan de reamenajare a zonei pe care sunt amplasate garaje si alocarea in bugetul de cheltuieli a sumelor necesare pentru proiectare, demolare si reamaneajare a zonei„, au transmis pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii Primariei Timisoara.

Acestia mai sustin ca primele constructii ce vor fi puse la pamant intr-un viitor incert vor fi tot in cartierul Soarelui, cele din zona strazii Versului – Martir Elena Nicoara.

Urmeaza demolarea garajelor situate in strada Martir Elena Nicoara – str Versului, pentru continuarea reamenajarii zonei, lucrare de demolare demarata in iulie 2018 si care a fost sistata datorita litigiilor din instanta cu proprietari garajelor din acea zona„, au mai transmis pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii municipalitatii.

Tocmai la aceasta zona Martir Elena Nicoara – Pepinierei – Versului s-a referit si consilierul local PRO Romania, Roxana Iliescu, intr-o interpelare formulata la ultima sedinta de Consiliu Local, marti.

Aceasta a intrebat cand anume vor fi finalizate demolarile si lucrarile de amenajare de parcari incepute de vechea administratie si ramase in aer.

Viceprimarul Cosmin Tabara a explicat ca situatia in zona e ceva mai complicata, intrucat proprietarii de garaje au dat primaria in judecata.

A fost o cerere de suspendare a executarii, intrucat a fost un recurs pe rol, un recurs care s-a terminat in aceasta luna, si, chiar daca acest recurs nu suspenda executarea, tinand cont ca a fost vorba despre niste constructii, si oamenii si-au luat angajamentul, in situatia in care vor pierde si acest recurs, ca vor demola din proprie initiativa, aceste garaje… Echipa de la Primarie s-a prezentat pe teren saptamana trecuta, si urmeaza procedurile, vor fi demolate, in foarte scurta vreme„, a spus viceprimarul Cosmin Tabara.

Vechea administratie a daramat in ultimii ani o multime de baterii de garaje aflate intre blocuri, in special in zona de sud a orasului, iar in loc a amenajat parcari. Astfel cartierul Soarelui a devenit primul ‘liber de garaje’ din Romania.

Astfel de constructii au fost indepartate si in zonele Girocului, Buziasului, dar si in Aradului si Lipovei.

Exit mobile version