Opinia Timisoarei

Nicio zi fara o aparitie surpriza in centrul istoric, la Timisoara! Vestigiile ingropate in Piata Libertatii, pomenite la suprafata! FOTO!

TIMISOARA.  La doua zile dupa amplasarea in piata Libertatii a unei harti in miniatura care prezinta centrul istoric, o placheta metalica a fost postata ca cativa metri distanta. Pe aceasta sunt gravate vestigiile istorice ingropate sub pavajul din piata.

CITESTE SI: Timisoara, ca o jucarie! Detalii uimitoare pe macheta Centrului Istoric din Piata Libertatii. Ce lipseste? FOTO!

CITESTE SI: Primul plan al cetatii Timisoarei dupa venirea habsburgilor, expus in Centrul Istoric! FOTO!

Baile turcesti gasite in piata Libertatii, care dateaza de la sfarsitul secolului al XVI-lea si inceputul celui de-al XVII-lea, sunt prezentate in detaliu pe placheta metalica. Conform prezentarii scrise sub desen, in zona centrala a bailor, se afla „o camera octogonala, cu un bazinet sau o masa de masaj, placata cu marmura, care dateaza de la sfarsitul secolului XVII-inceputul secolului al XVIII-lea„.


In prezentarea scrisa se vorbeste si despre doua hambare descoperite de arheologi, dar si despre „canalul austriac”, construit pentru drenarea apelor pluviale si menajere, care a fost realizat in doua etape, in 1775 si 1830.
Descrierea vestigiilor este facuta atat in limba romana, cat si in engleza.

Exit mobile version