Opinia Timisoarei

Nicio firma nu vrea sa construiasca stadionul de tip lego de la Timisoara, nici dupa ce s-a dublat suma

TIMISOARA. Nici a doua oara n-a fost cu noroc. Desi au crescut suma la aproape 22 de milioane de euro, Primaria nu a reusit sa gaseasca un constructor pentru stadionul de tip lego de la Timisoara.

CITESTE SI: Toalete publice in parcuri, piste de biciclete mai bune, laborator digital si dotarea scolilor cu dulapioare pentru elevi, intre cele 8 proiecte ce vor fi finantate din cadrul bugetului participativ al Primariei Timisoara

Administratia locala a ratat si cea de-a doua licitatie pentru ridicarea stadionului, desi, conform viceprimarului Cosmin Tabara, mai multe firme au fost interesate de proiect.

Din pacate, din 11 societati interesate de proiect, nu a fost depusa nicio oferta pentru constructia stadionului municipal de tip „lego.
Motivele invocate au fost legate de pretul variabil al materiei prime, de lipsa acesteia in conditiile razboiului de la granita, a evolutiei economiei mondiale. Sunt dezamagit pentru ca am sperat mult in constructia acestui obiectiv pe care mi l-am dorit foarte mult„, a scris viceprimarul Cosmin Tabara pe pagina sa de Facebook.

Va reamintim, conform planurilor, stadionul e prevazut sa ocupe o suprafata de peste 9000 de mp si sa aiba minimum 9.000 de locuri. 508 dintre ele vor fi la sectiunea VIP, iar alte 102 locuri vor fi la loje. De asemenea, langa stadion urmeaza sa fie amenajat un parc cu loc de joaca si o parcare.

Acesta va avea fundatia din beton si structura metalica si va fi de categoria 4, in conformitate cu cerintele UEFA si IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri usoare din materiale compozite, pentru a obtine o iluminare naturala datorita proprietatilor specifice membranei.

Ar trebui sa fie gata in 3 ani si 3 luni de la momentul ordinului de incepere a lucrarilor.

Exit mobile version